Flypassasjeravgiften blir innført likevel

Gruppestyret i stortingsgruppen stiller seg bak den omstridte avgiften.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flypassasjeravgiften blir innført fra neste onsdag. Det er endelig avgjort etter hektisk møteaktivitet på Stortinget i kveld.

Torsdag kveld bekrefter Høyres forhandlingsleder Svein Flåtten at passasjeravgiften er med i de videre budsjettforhandlingene. Dermed blir den mye omtalte avgiften innført.

Gruppestyret i Frps stortingsgruppe har vedtatt at de likevel støtter opp om den omstridte flypassasjeravgiften, skriver VG.

Stortingsgruppen vedtok torsdag ettermiddag at de står fullt og helt bak revidert nasjonalbudsjett som regjeringen har lagt fram. Dermed støtter partiet også opp om den omstridte avgiften som skal innføres 1. juni, og som Stortinget vedtok i fjor høst.

Partiets finanspolitiske talsmann, Hans Andreas Limi, bekrefter avgjørelsen i en tekstmelding til VG:

«Frps gruppestyre har enstemmig vedtatt følgende: Utgangspunktet vårt for forhandlingene i Stortinget er å sikre flertall for regjeringens forslag til Revidert Nasjonalbudsjett. Vi står fullt og helt bak dette forslaget. I tråd med vanlig praksis har stortingsgruppen meldt sine prioriteringer til forhandlingene med Venstre og KrF.»

(NTB/TV 2)