Samuelsen:  – Jeg føler meg klar for Premier League

Martin Samuelsen mener han har tatt kvantesprang denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 19 år gamle haugesunderen ble tirsdag hentet inn i landslagstroppen som erstatter for Per Ciljan Skjelbred. For ett halvt år siden spilte han G19-kamp i Sverige.

Nå forbereder han seg sammen med resten av A-landslaget på å møte Portugal i Porto søndag.

– I fjor på denne tiden var jeg ikke på G18 engang, sier Samuelsen til TV 2 .

Han forklarer fremgangen slik:

– Jeg har tatt kvantesprang. Jeg spilte lite kamper i fjor på Manchester City. I år har jeg spilt rundt 35-40 kamper på a-lagsnivå, sier han.

Samuelsen ble hentet til West Ham fra Manchester City i fjor sommer. Han debuterte for A-laget til West Ham i en treningskamp mot Peterborough i juli.

I november ble han lånt ut til til nettopp Peterborough. Der har han gjort sakene sine veldig bra. Blant annet imponert han stort da League One-laget møtte Premier League-laget West Bromwich i FA-cupen i februar.

– Må bære utstyr
Nå stortrives han på A-landslagssamling.

– Det er veldig gøy. Det er stort å få lov til å være med A-landslaget. Jeg har vært litt på U21, men dette er definitivt et steg opp. Jeg har blitt tatt veldig godt imot. Det er kjekke folk. Ingen som prøver å jekke deg ned. Det er vel mer sånn at jeg må bære litt utstyr og være først i firkanten. Ellers er det veldig greit, sier han.

Og legger til:

– Uansett om det blir spilletid eller ikke, er dette bare en bonus for meg.

19-åringen er tilbake i West Ham og skal være med A-laget på sesongoppkjøringen.

– Jeg skal gjøre mitt beste. Så blir det opp til Slaven om det blir utlån eller ikke, sier stortalentet.

– Men du føler deg klar for å spille i Premier League?

– Ja. Jeg gjør vel egentlig det. Spesielt etter den sesongen jeg har hatt. Hadde du spurt meg før forrige sesong hadde jeg ikke sagt det. Men ja, jeg føler meg klar.

– Han har en ekstremkompetanse
Per-Mathias Høgmo hadde følgende å si om unggutten på torsdagens pressekonferanse:

– Det å være i Peterborough kan være en utfordring. Noen ganger kan det være lettere å spille i Premier League på grunn av at det er så fysisk lenger nede. Martin har en ekstremkompetanse og jeg skjønner at West Ham har tro på ham. Han har samtidig mye å gå på og mye som kan utvikles. Men jeg synes det er herlig å se en spiller som tar så mye initiativ, som er så uredd og som igjen viser ferdigheter på høyt nivå, sier landslagssjefen.

Og legger til:

– Han har fått mye oppmerksomhet, spesielt etter at han briljerte i den cupkampen. Det viser at han har et høyt nivå inne allerede nå i enkelte faser av spillet.

Høgmo mente videre at Samuelsen hadde litt å hente på det defensive arbeidet.

– Mange stiller nok spørsmålstegn ved det defensive arbeidet mitt. Men i Peterborough hadde jeg faktisk den høyeste gjenvinningsstatistikken på laget. Så jeg tror jeg det er litt misforstått. Jeg har tatt store steg også der, svarer Samuelsen.