KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: Markus Henriksen hoper på en overgang til en av de fire store ligaene, og landslagssjef Per-Mathias Høgmo er sikker på at 23-åringen er klar for å ta det neste steget etter fire år i nederlandske AZ. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: Markus Henriksen hoper på en overgang til en av de fire store ligaene, og landslagssjef Per-Mathias Høgmo er sikker på at 23-åringen er klar for å ta det neste steget etter fire år i nederlandske AZ. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Markus Henriksen tror på overgang: – Ønsker å gå til en av de fire store ligaene

Agenten avslørte interesse fra AC Milan og Napoli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at agent Jim Solbakken avslørte at det har vært kontakt med Serie A-gigantene Napoli og Milan med tanke på en overgang for Markus Henriksen (23), var det liten tvil om hva AZ-spilleren kom til å få spørsmål om på landslagets pressetreff i Portugal torsdag.

– Hehe, det får du ta med Jim. Jeg har vært fire år i AZ, og utviklet meg og gjort det bra, så det kan fort hende at det skjer noe nå til sommeren, sier Henriksen til TV 2.

Vil de en av de fire store
Denne sesongen har han vært kaptein, og i ligaen har han scoret 12 mål og levert seks målgivende på 28 kamper.

– Man kan alltids gjøre det bedre, men jeg føler jeg har utviklet meg veldig som spiller. Det var også derfor jeg valgte AZ og nederlandsk fotball, for å ta de stegene jeg ønsket. Jeg føler det har vært en smart karriereplan for min del. Som sagt har det gått fire år, og da er det kanskje på tide å prøve noe nytt, sier Henriksen.

– Hvilken liga passer deg best?

– Det er vanskelig å si, men jeg ønsker å gå til en av de fire store ligaene. Men hva som passer best og hva som skjer er vanskelig å svare på.

– Han er moden for det neste steget
Så gjenstår det å se om det blir Premier League, La Liga, Bundesliga eller Serie A. Om beilerne Napoli og AC Milan sier trønderen følgende:

– De er to fine klubber det!

– Det er ikke småklubber, det er et par hakk opp fra AZ?

– Ja, det er det. Men det er det som alltid har vært målet. Man skal gjøre det godt i AZ for så å ta steget videre. Da må man til bedre klubber om man ønsker det, sier Henriksen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er helt sikker på at trønderen er klar for større oppgaver.

– Markus er moden for det neste steget. Han er klar for en stor liga. Han kan gå hvor som helst, uten at jeg skal bruke samlingen på å kommentere overganger, sier Høgmo på torsdagens pressekonferanse.

– Er ikke så treg
Henriksen selv regner med de interesserte klubbene har god kontroll på hvilke roller han trives i.

– Både tierrollen og nummer åtte er en fin posisjon, som boks-til-boks på midtbanen, men jeg regner med at hvis det skjer noe så vil de aktuelle klubbene ha god kontroll på det, sier 23-åringen.

Det mange har stilt spørsmål ved når det gjelder Henriksen er om han har hurtighet nok til å klare seg i de største ligaene. Selv er han optimist.

– Det får tiden vise. Jeg er ikke så treg som alle skal ha det til, det er bare å se på tester. Jeg ser kanskje tregere ut enn jeg er, men så langt har det gått veldig bra med det tempoet jeg har, sier han.

– Hva viser testene?

– Testene viser at jeg ligger oppi toppen. Jeg er ikke noen Usain Bolt, men jeg er rask nok. Både i Rosenborg og AZ har jeg scoret bra på testene, sier AZ-spilleren.