sommer i dyreparken:

Slik lager du verdens nydeligste smileboller

Få oppskriften fra Sommer i Dyreparken.

I andre episode av Sommer i Dyreparken får vi se at det lages boller med ulikt fyll.

Oppskrift på grunndeigen følger her.

Til ca. 20-25 boller.

Dette er grunndeig til søt hvetebakst hvor vi bruker lys sirup isteden for sukker, som gir et saftigere resultat.

Det er også brukt vann istedenfor melk, og det er ikke egg i oppskriften.

Derfor er denne oppskriften fin for de som ikke tåler melk eller egg.

Ingredienser

  • 200 g smør, romtemperert
  • 500 g melk (kan erstattes med vann)
  • 1 200 g hvetemel
  • 1 pose rød gjær for søte deiger
  • 1 ts kardemomme
  • 5 g salt
  • 200 g sukker
  • 1 ss Luftigere bakst

Slik gjør du:

1. Vei opp de tørre ingrediensene og legg dette i en bolle, tilsett deretter smør, gjær og sirup.

2. Elt på laveste hastighet med eltekrok i 12-15 minutter til deigen er glatt og smidig.

3. Legg deigen over på et melet bakebord og form den til en stor bolle.

Legg over et rent kjøkkenhåndklede og hev i ca. 20-25 min. eller

til den er dobbelt så stor.

4. Grunndeigen er nå klar. Fra denne kan du bake boller, snurrer, stenger og annen hvetebakst.

5. La hvetebaksten etterheve på bakeplater i ca. 30 minutter før du steker den.

Det er bare fantasien som setter grenser på hva du kan bruke som fyll i bollene. Det finnes en rekke alternativer i butikken for de som ikke har tid til å lage fyllet selv.

Oppskriftene fra Sommer i Dyreparken er sponset av Idun.

Se Sommer i Dyreparken lørdager klokken 20.00 på TV 2.