Idol-Norah klarte ikke holde tårene tilbake etter dommerhyllest

Se alle topp tre-opptredenene og hva dommerne mente om dem her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I årets nest siste direktesendte Idol-runde, skulle topp tre forsøke å synge seg til en plass i finalen.

TV-seerne bestemmer hvem som går videre, og dommerne Gunnar Greve Pettersen (34), Ina Wroldsen (31), Sandeep Singh (29) og Øyvind «Vinni» Sauvik (40) gir som vanlig sin mening etter låtene.

I tillegg har dommerne fått velge én låt som deltakerne må synge, samtidig som vinnerens plateselskap Warner har valgt den andre.

Se alle opptredener og hva dommerne mener om dem nedenfor!

Ola først ut – dommerne uenige

Som første låt ut hadde dommerne valgt at Ola Reistad (17) skulle synge «I Will Wait» av Mumford & Sons.

Dommerne var ikke helt overbevist over eget valg.

– Dette synes jeg kler deg veldig bra. Det er en låt og et uttrykk jeg føler passer deg godt. Vokalt er det ikke det beste jeg har hørt deg gjøre. Det var nesten litt tamt. Det er mange låter og mye å sette seg inn i for dere, men helt ærlig synes jeg ikke at det var den beste opptredenen, sa Gunnar.

– Denne uken, med disse valgene jeg har tatt, har jeg mistet nattesøvnen. Fordi det har vært så viktig for meg at dere føler dere komfortable, samtidig som det kler dere. Når du går opp på den høye tonen og står og smiler rundt deg blir jeg supersjarmert. Jeg synes det var en kjempegodt gjort opptreden, mente Ina.

Vinni likte også det han hørte fra 17-åringen.

– Jeg likte det der! Jeg synes den låta kler stemmen din, eller, stemmen din kler låta. Når du åpner opp blir det helt nydelig! Det er digg å høre deg med en mer uptempo-låt, og det er kult å se hvor mye du har vokst. Du eier scenen og smiler og er glad, det er gøy å se på. God jobbet!

Sandeep var derimot mer enig med Gunnar.

– Du har vært en av favorittene mine gjennom hele topp ti. Når du synger, forsvinner jeg til et helt annet sted. Akkurat det skjedde ikke helt denne gangen. Låta ga deg kanskje ikke tid til å treffe de sterke følelsene. Men det var kult å se deg på scenen og se deg miste deg selv i låta. Sangprestasjonsmessig synes jeg ikke det er det beste du har gjort, sa han.

Dommerne om Marius: – Du nailet det 200 prosent!

Marius Samuelsen (18) sang først «Love Runs Out» av OneRepublic som dommervalget.

Ina danset under opptredenen, og var ikke mindre ivrig da hun skulle komme med sin tilbakemelding.

– Det der var akkurat som du er: stødig og rått! Og det er så deilig å ha rett! Amazing!

Gunnar hadde lydproblemer, men var definitivt fornøyd med 18-åringens opptreden.

– Dette nailet du 200 prosent!

Vinni var også positiv.

– Det jeg så, det som er fett, er at du tar en moderne låt som er et forsøk på å gjøre noe gammelt, og klarer å legge til vintage-greia som du har i stemmen din. Jeg følte at vi fikk se noe nytt og moderne. Du er animert og spiller nesten ut teksten. Du er en fantastisk underholder! Det er kult å se på, sa rapperen.

– Jeg har ikke sett deg kose deg så mye på scenen før. Det er så fint å se det være så komfortabel i et moderne landskap. Det har vært min største bekymring for deg: Hva skal du gjøre i 2016? Og det synes jeg du viste nå, smilte Sandeep.

Dommerne om «Super-Norah»: – Fytti grisen, så fett!

Norah Benatia (19) sang «Love On Top» av Beyoncé, til dommerkvartettens store begeistring.

– Wow! Det sier jeg nesten alltid når du synger. Men fytti grisen, så fett det var! Når du gjør en så teknisk vanskelig låt som det der, med fire modeleringer, og så klarer du selvfølgelig å slenge inn en koreografi og. Du putter nok på tallerkenen din. Jeg er sjukt imponert. Det er magisk å høre på, sa Vinni.

– Jeg synes det er dødsimponerende! Det er fire modeleringer og jeg vet at du er forkjøla og det at du nailer de ... Jeg er dødsimponert. Og så koser du deg så mye på scenen. Bra, Norah, skrøt Sandeep.

Gunnar mente også at 19-åringens Beyoncé-tolkning var top notch.

– Vet du hva, Norah, man kan nesten gi deg en hvilken som helst oppgave og plassere deg på hvilken som helst scene, og du dreper det. Det var helt nydelig!

– Fine, fine Norah. Det der var helt rått! Du danser, du synger, du har attitude. Jeg elsker det! Super-Norah, avsluttet Ina.

Sandeep om Ola: – Nå husker jeg hvorfor du er favoritten min!

Plateselskapet valgte at Ola skulle synge «Thinking Out Loud» av Ed Sheeran som andre låt i kveld.

Sandeep lyste opp da han skulle gi sin tilbakemelding.

– Nå husker jeg hvorfor du er favoritten min! Det er et eller annet med deg når du treffer de rolige tonene. Ed Sheeran og du har ikke de samme stemmekarakteren, og det er kanskje det som gjør at dette blir din egen versjon av låta. Du drar en mer sjelfull versjon, og vi trenger mer sånt! Jeg synes det her er helt nydelig. Du reiste deg fra asken.

Gunnar mente det manglet et lille ekstra.

– Dette var et spot on låtvalg. Jeg synes det viser deg fra din beste side. Men jeg synes fortsatt det er et siste ekstra gir som mangler på prestasjonene dine i dag. Og det sier egentlig litt om hvilket nivå vi legger listen på. Misforstå meg rett, det du leverer er råbra, men jeg savner de siste fem-ti prosentene.

Vinni var ikke enig i at noe manglet.

– Jeg likte denne opptredenen! Jeg synes det er fett å se hvor komfortabel du har blitt på scenen. Du har kvaliteter i stemmen din som gjør noe med låta. Den ble nesten mer alvorlig, og jeg likte det! Du gir den mer tyngde. Jeg fikk følelsen av at det var lyden av et mer levd liv enn Ed Sheeran. Jeg likte det dritgodt!

Dommersplid om Marius' andre låt

«Sweet Dreams» av Eurythmics stod på menyen for Marius på andre opptreden.

Det ble etter hvert hett blant dommerbordet.

– Aller først skal du ha en raus runde med applaus, kudos og klapp for det faktum at du lot som du tok dette låtvalget greit, skuffelsen var relativt lett å se. Du har utviklet deg fra noe som var introvert og forsiktig til å bli en flamboyant, ekstravagant entertainer. Jeg håper folk forstår at det du leverer ikke bare er i norgestoppen, det er sånn at dette hever seg på et nivå som er internasjonal klasse, roste Gunnar.

Ina var også positiv.

– Den evnen til å ta nesten hva som helst og gjøre det til Marius sitt, det er ganske spesielt. Og så har jeg tenkt mer og mer, i denne konkurransen, at du kan være flink til å synge og alt, men hvis du ikke har en stemme som gjør at folk kjenner igjen deg med en gang de hører deg ... Det har du! Og jeg er enig i alt Gunnar sier, sa hun ivrig.

Sandeep var ikke like overbevist som de andre dommerne.

– Dette er en tidløs låt, og det er noe med låta som gjør den så anvendelig. Den swingen, det er nesten en elektronisk funklåt. Vokalt sett gjør du det som Marius. Du nailer partiene du kan og spiller på styrkene dine, meen jeg synes du suger ut funken i låta. Når stemmen din treffer den fine komfortsonen rett før hooket, er det helt fantasisk. Men jeg synes du drar til litt for mye noen ganger. Det handler om beherskelse, sa han før Ina kjapt avbrøt:

– Det handler om beherskelse?! Han har beherskelse herfra til helvete!

Som siste låt i kveld, tolket Norah The Fugees' versjon av «Killing Me Softly». Det ble en emosjonell avslutning på kvelden.

– Jeg vet at du er sliten. Og jeg vet at det her er så tungt. Dette er en påkjenning som ingen andre enn dere tre skjønner, hvor heavy det er. Men det at du kommer opp gang på gang og gjør det som en proff, det viser hvor mye du har i denne bransjen å gjøre. Du er musikk! Du kan ikke gjøre noe annet enn musikk! Du kommer alltid til å holde på med musikk og jeg er så imponert over det du har levert i løpet av denne konkurransen. Jeg er stolt av deg, sa Ina.

Norah klarte rett og slett ikke holde tårene tilbake, mens skryten fortsatte:

RØRT AV DOMMERHYLLEST: Norah klarte ikke holde tårene tilbake i fredagens Idol. FOTO: THOMAS REISÆTER / TV 2
RØRT AV DOMMERHYLLEST: Norah klarte ikke holde tårene tilbake i fredagens Idol. FOTO: THOMAS REISÆTER / TV 2

– Jeg er enig med Ina. Du er ferdig, du er en stjerne! Jobben min er enkel, jeg trenger bare sitte her og kakle. Men nå begynner det å bli sånn at jeg sliter med å finne ting å si, fordi det er så begrenset hvor mange måter det går an å si at dette er rått på! Når du er så god som du, legger du enorme forventninger, folk blir blasert. Men så kommer du gang på gang, hver eneste fredag, og er helt amazing, skrøt Vinni.

Gunnar mener han ikke kommer på jobb neste uke hvis Norah ryker i kveld.

– Jeg har ikke tall på hvor mange dårlige og helt forferdelige auditionopplevelser jeg har hatt med denne låten. Vet du hva, jeg har lyst til å takke deg for alt du har gitt meg i denne konkurransen, på denne scenen og i dette programmet i et halvt år. Tusen hjertelig takk. Og til alle i salen og alle hjemme: Stem! For hvis du ikke går til finalen, går jeg hjem.

Etter all skryten, innrømmet Norah at Inas kommentarer traff helt riktig og var bakgrunnen for at tårene rant.

– Det er utrolig mye jobb, alt sammen. Jeg bare håper folk er klar over hvor mye stress det er bak. Selv om det er kjempegøy, krever det veldig mye energi, sa hun.

Se Norahs opptreden og reaksjonene etter øverst i artikkelen!

Se det første intervjuet med både deltakeren som er ute og finalistene her!