(FILES) This file photo taken on June 28, 2014 shows participants of the lesbian, gay, bisexual and transgender (LGBT)
(FILES) This file photo taken on June 28, 2014 shows participants of the lesbian, gay, bisexual and transgender (LGBT) "Euro Pride" parade march through the city with rainbow flags in Oslo, Norway. Norway's Lutheran Church, the country's biggest faith, voted by an overwhelming majority on April 11, 2016 to allow gay marriages in its places of worship, a right enjoyed in only a few other countries. / AFP PHOTO / NTB SCANPIX / Terje Bendiksby Foto: Terje Bendiksby

Nei til homovielser i Kautokeino

– Vranglære, mener Kautokeino menighetsråd. De vil stenge de tre kirkene i sognet for vielse av likekjønnede par.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Menighetsrådet i Kautokeino i Finnmark uttrykker i vedtaket forferdelse over at Kirkemøtet har gått inn for «vigsel til ekteskap for homofile» og legger all vekt på at «dette går imot Bibelens klare ord og må betegnes som kirkesplittende vranglære», skriver Dagen.

Vedtaket i Kautokeino menighetsråd torsdag 19. mai er et av de første i sitt slag i Den norske kirke etter at Kirkemøtet 11. april vedtok at det skal utarbeides en liturgi for vielse av par av samme kjønn, ifølge den kristne avisen.

Menighetsrådet ber alle biskoper, proster, prester og andre kirkemedlemmer som det måtte gjelde, om å vende seg om fra det de kaller «denne villfarelsen».

Biskop Olav Øygard i Nord-Hålogaland sier at når Kirkerådet har vedtatt noe, så gjelder det hele kirken.

– Menighetsrådet kan godt stille de ansatte fritt i denne saken, og de kan anbefale prester å ikke delta i vielse av likekjønnede par. De kan også godt be oss biskoper om at vi skal omvende oss. Men kirkeordningen er slik at når det er godkjent en liturgi i Kirkemøtet, så gjelder den i hele kirken. Dessuten er det jo ennå ikke vedtatt noen ny liturgi, så menighetsrådet i Kautokeino er tidlig ute sånn sett, sier han. (©NTB)

Er dette sommerens drøyeste musikkvideo?