Frankrikes Salat Nicoise blir norsk

Denne klassiske, franske salaten har navnet sitt fra byen Nice i Provenceområdet. I dag viser Wenche deg hvordan du lager den på ekte fransk vis, og hvordan man kan fornorsker den med enkle grep. Godt blir det uansett!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvis du ønsker en norsk variant av denne nydelige salaten kan du bytte ut tunfisk og ansjos med for eksempel bacon eller spekepølse.

Dette trenger du:

  • 4 egg
  • 4 poteter
  • Ca 150 g aspargesbønner (ev sukkererter)
  • 1 boks tunfisk i olje
  • 4 tomater
  • 1⁄2 slang agurk
  • 1 rødløk
  • sorte oliven
  • kapers
  • salat
  • 8 -10 ansjosfileter

Dressing:

  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 fedd hvitløk
  • ev 1⁄2 honning
  • Ca 1 dl virgin olivenolje
  • grovmalt pepper
SALAT NICOISE: Fransk traver møter norsk gane. Foto: TV 2.
SALAT NICOISE: Fransk traver møter norsk gane. Foto: TV 2.

Slik gjør du:

Kok eggene i 6-8 minutter til de er "smilende".

Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt.

Skrell eggene og del dem i båter.

Kok poteter og la aspargesbønnene koke med de siste 2-3 minuttene. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og la dem bli kalde.

Anrett salaten i salatbolle, serveringsfat eller som porsjoner.

Del poteter i skiver.

Tilsett aspargesbønner, tunfisk (hell av oljen), tomat i båter, slangeagurk i terninger, rødløk i skiver, oliven, kapers og grovt revet salat.

Bland alt lett sammen og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.

Dressing

Bland sammen sennep, hvitvinseddik, finhakket hvitløk og honning.

Visp inn olje.

Smak til med salt og pepper.

Fordel dressingen over salaten like før servering.