Russell Westbrook og Oklahoma City Thunder kan knuse Warriors tittel-drøm
Russell Westbrook og Oklahoma City Thunder kan knuse Warriors tittel-drøm Foto: Ronald Martinez

Akkurat nå skjelver Warriors-fansen. Grunnen til det er et tohodet monster

Russell Westbrook og Oklahoma City Thunder kan slå ut Golden State Warriors fra NBA-sluttspillet i natt. Og ødelegge den historiske sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder, kamp 5 av NBA-semifinalene på Sportskanalen og Sumo i natt kl. 03.00

73-9. Det er det historiske tallet som Golden State Warriors jaktet på under grunnserien denne sesongen. Og tallet de endte grunnserien med. 73 seire og kun 9 tap er den beste grunnserien noe lag noensinne har hatt. Men i NBA er det kun en ting som teller, nemlig å vinne sluttspillet.

Gikk for rekorden
Warriors-trener Steve Kerr gjorde valget med noen uker igjen av grunnserien. Han valgte ikke å hvile stjernene sine som mange lag ofte gjør mot slutten av sesongen. Sluttspillplassen var sikret, førsteplassen i vest og hjemmebanefordel gjennom sluttspillet var langt på vei sikret. Likevel valgte han å la laget sitt jakte den historiske rekorden. Og laget klarte det. De slettet med det rekorden til det legendariske Chicago Bulls-laget fra 1996, ledet av legenden Michael Jordan og med Kerr som spiller, som sto med 72 seire og 10 tap.

Eventyret Golden State Warriors
Sesongen til Golden State Warriors har vært ett eneste stort eventyr. Laget startet med å vinne sesongens første 24 kamper, den beste starten i NBAs historie. Warriors vant 54 hjemmekamper på rad (inkludert forrige sesongs grunnserie), den lengste rekken i NBAs historie. Og lagets superstjerne, Stephen Curry, satt selv en rekke rekorder. Med 402 trepoengstreff slettet han sin egen rekord som var på 286 treff. Curry ble ligaens toppscorer og ledet også NBA i antall steals. Og Curry ble historiens første enstemmige vinner av MVP-kåringen.

Kniven på strupen for Warriors
Nå må Golden State Warriors vinne nattens kamp mot Oklahoma City Thunder for at ikke eventyret skal ende tidlig. Warriors ligger nemlig under 1-3 i best av sju-semifinalene mot Oklahoma City Thunder. Med andre ord må Warriors vinne de neste tre kampene for å få mulighteten til å forsvare NBA-tittelen de vant forrige sesong. Og akkurat nå, etter å ha tapt to kamper på rad i Oklahoma City, skjelver Warriors-fansen.

Og grunnen til det er et tohodet monster. Kevin Durant og Russell Westbrook er de to definitive stjernene til Thunder. Durant er sluttspillets toppscorer med et snitt på 27 poeng per kamp, mens Russell Westbrook snitter på 26 poeng og 11 returer. Warriors-trener mener Thunder-laget er det beste de noensinne har møtt.

Skader har ødelagt for Warriors
Thunder kom til NBA-finalen i 2012 etter noe overraskende å ha slått ut San Antonio Spurs i semifinalene. Selv om Thunder tapte finalene mot Miami Heat. Den gang var Westbrook og Durant kun 23 år gamle. Mange trodde dette var bare den første av mange finaler som ville komme for Thunder, men slik ble det ikke. Siden finalen i 2012 har enten Westbrook, Durant eller Serge Ibaka (som også er og har vært en svært viktig spiller for Thunder) slitt med skader i sluttspillet. Thunder har ikke vært i en finale siden. Men har nå en alle tiders sjanse til å slå ut Warriors. Og Warriors problem er at de ikke har klart å stå imot Thunders utrolige atletiske spillere.

Monsteret Russell Westbrook
Mannen som personifiserer disse atletene er Westbrook. NBAs kanskje raskeste spiller er også helt rå mentalt. Westbrook gir seg aldri og angriper konstant i løpet av kampene. Hans egen lagkamerat Durant beskrev Westbrook som ett monster etter en kamp tidligere i sluttspillet. Skal Warriors klare å vinne de neste tre kampene, må de altså finne en måte å stoppe, så godt de klarer, ustoppelige Russell Westbrook.

Ondt blod
Semifinalene har også skapt noe ondt blod mellom lagene. Thunders svære Steven Adams har dominert under kurven så langt i serien og tydeligvis kommet under huden på Warriors' energibunt Draymond Green. Og der vanligvis Greens kompromissløse energi virker skremmende for motstandere har Adams fullstendig ignorert Greens provoserende oppførsel. Og to ganger har New Zealenderen tatt telling etter å ha blitt sparket i sine edlere deler av Green.

Etter det forrige sparket, som er blitt kraftig debattert i USA, forventet mange at Green ville få en suspensjon. Westbrook mente Green burde utestenges, og Green svarte med at Westbrook selv burde slutte å filme og slutte å fokusere på ham. Siden har drittslengingen lagene mellom gått frem og tilbake. Det er all grunn til å tro at nattens oppgjør på Warriors hjemmebane blir en hard fysisk batalje, og duellen Adams mot Green kan bli avgjørende.

Hvem vinner duellen - Curry eller Westbrook?
Men den største, og viktigste, duellen er likevel mellom Curry og Westbrook. De to lags pointguarder er som oftest utslagsgivende for sine lag. I de to siste kampene har Westbrook fullstendig dominert spilleren som av en hel basketverden er utropt til den nye kongen av NBA. I natt må Curry finne frem magien som har preget ham, laget og hele NBA denne sesongen. Magien som har ført til at andre spillere, som for eksempel LeBron James, har tatt til sosiale medier og hyllet Curry som umenneskelig.

Scottie Pippen, som var Jordans makker på det legendariske Bulls laget i 96, uttalte etter at Warriors tok rekorden deres:
- 73 og 9 betyr ingenting om dere ikke vinner en ring.

Finner ikke Curry tilbake til godfølelsen er det fort snipp, snapp, snute og eventyret ute for Warriors.