Helland tilbake med scoring da Rosenborg tok seg til kvartfinale i cupen

Pål André Helland scoret det siste målet da  Rosenborg vant 3-1 mot Nest-Sotra på Lerkendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Nest-Sotra 3-1

Helland har ikke spilt siden 4-0-seieren mot Viking i april. Mot Nest-Sotra spilte han 20 minutter og scoret det siste målet.

– Det var artig å være tilbake. Min beste prestasjon i mai har så langt vært borgertorget, sa han til TV 2 etter kampen.

Rosenborg vant 3-1 og tok seg til kvartfinalen. Men de fikk god motstand av 2. divisjonslaget Nest-Sotra.

Helland: – Det var pisse rævva
– Den siste halvtimen hadde de sprunget fra seg. De skaper jo endel målsjanser og sånn før det. Da var det litt hawaii-fotball. Jeg synes Nest-Sotra var et bra lag og kom hit og kjørte på. Det var et hyggelig bekjentskap, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

Heller ikke Helland var særlig fornøyd med lagets prestasjoner mot strilene fra Sotra utenfor Bergen.

–- Det var pisse rævva. Men vi går videre og vi får ikke noe bedre enn et avansement.

Tre kjappe mål
Lagene åpnet i et forrykende tempo og på drøye tre minutter kom det tre kjappe scoringer.

Først sendte Fredrik Midtsjø hjemmelaget opp i ledelsen etter seks minutter, før Nest-Sotra svarte umiddelbart. Like etter dukket Matthías Vilhjálmsson opp og dermed var Rosenborg i føringen igjen. Flere mål ble det ikke før pause.

To store Nest Sotra-sjanser
Rosenborg gikk ut med et høyt press etter pause og etter fem minutter fikk de en god mulighet til å legge på til 3-1, men headingen til Elbasan Rashani gikk utenfor mål.

Så var var det gjestenes tur til å skape sjanser. Først måtte Andrè Hansen ut i full strekk på et skudd fra Damian Sanchez Olsen. Deretter måtte Rosenborg-keeperen i aksjon igjen på en avslutning fra Akinbola Akinyemi. Den første avslutningen reddet han, den andre gikk i nettveggen. Nest-Sotra løp seg etter hvert tomme og Rosenborg hadde full kontroll resten av omgangen. På overtid satte innbytter Pål André Helland inn 3-1 til hjemmelaget.