Fagermo ville rekke fly: Hadde ikke tid til «Handshake for Peace»

Gutan knuste Odds cupdrøm og satte hjemreisen i fare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tromsø-Odd 3-2 etter ekstraomganger

Tromsø er klare for kvartfinalen i cupen etter å ha slått Odd 3-2 etter ekstraomganger hjemme på Alfheim.

Etter kampen hadde trener Dag-Eilev Fagermo det svært travelt med å komme seg vekk fra Alheim, så travelt at han forsøkte å dra kaptein Steffen Hagen vekk da han skulle gjennomføre sitt Handshake for Peace.

– Jeg takket Bård Flovik for kampen før dommeren hadde blåst av. Vi var nødt til å være effektive for å rekke flyet. Det var spillere som ikke rakk å dusje og det ble dårlig med den pizzaen vi hadde bestilt til etter kampen, sier Fagermo til TV 2.

Se video over!

Årsaken til hastverket var sannsynligvis at Odd egentlig ikke hadde tid til å spille ekstraomganger, ettersom flyet deres hadde planlagt avreise fra Langnes flyplass klokken 20.45.

– Vi var nødt til å rekke flyet. Hvis vi ikke hadde gjort det, måtte vi bli igjen i Tromsø og vi hadde ikke noe hotell. Da måtte vi rusle rundt i sentrum i natt og det hadde ikke vært noe særlig. Spesielt etter et tap.

Dermed hadde Odd det ekstremt travelt med å komme seg til flyplassen.

Moussa ordnet TIL-ledelse
13 minutter var spilt da Sofien Moussa lurte en Odd-forsvarer inne i boksen, og satte ballen i mål mellom beina på keeper Sondre Rossbach.

Odd snudde
Men gjestene slo tilbake etter 24 minutter. Espen Ruud slo en glimrende pasning inn bak Tromsø-forsvaret, og Bentley timet løpet sitt perfekt da han satte inn 1-1 ved bakre stolpe.

Et par minutter før hvilen tok Odd ledelsen på kontroversielt vis. Olivier Occéan var i duell med Simen Wangberg på høyrekanten, og TIL-stopperen ble liggende og holde seg til hodet etter det hjemmefansen mente var en albue.

Dommeren lot imidlertid spille gå, og Occéan la inn foran mål, der Bentley kunne sette inn sitt andre for kvelden.

Avgjorde i ekstraomgangene
Men Gutan ga ikke opp, og etter 77 minutter sørget Runar Espejord for 2-2.

Dermed ble det ekstraomganger på Alfheim, og der var hjemmfansen som kunne juble. 12 minutter ut i første ekstraomgang la Thomas Lehne Olsen ballen til rette like utenfor 16-meteren. Så fyrte han av gårde en markkryper som suste i mål, til ellevill jubel blant de fremmøtte.