EN UTE, EN TILBAKE: Yann-Erik de Lanlay er ute i rundt seks uker, mens Pål André Helland er på vei tilbake. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
EN UTE, EN TILBAKE: Yann-Erik de Lanlay er ute i rundt seks uker, mens Pål André Helland er på vei tilbake. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Alley, Ned

RBK må klare seg uten de Lanlay mot Molde

Men Pål André Helland er tilbake i troppen til onsdagens cupkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Yann-Erik de Lanlay er ute i rundt seks uker på grunn av en leddbåndsskade i kneet.

Rosenborgs lynving forlot banen etter 28 minutters spill mot FK Haugesund søndag. 24-åringen holdt seg til kneet etter en duell med FKH-midtstopper William Troost-Ekong. Nå viser MR-undersøkelsen at det er snakk om en leddbåndsskade i kneet.

– Vi forventer at han er tilbake om seks uker, sier medisinsk koordinator Haakon Schwabe til rbk.no.

Rosenborg tar imot Molde til toppkamp på Lerkendal lørdag. Etter helgens kamper tar den norske eliteserien EM-pause fram til første helgen i juli.

De Lanlay er naturlig nok heller ikke med når Rosenborg i kveld tar imot Nest-Sotra i cupen. Avpsark er kl. 20.05, og kampen kan sees på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Den gode nyhetene for Rosenborg er at Pål André Helland er tilbake i kamptroppen onsdag kveld etter én måned på sidelinjen.

Hovedtrener Kåre Ingebrigtsen er klar på at detikke er å regne som en test foran kampen mot Molde lørdag.

– Nei, det vil jeg ikke si. Nå har vi testet Pål ganske bra, og han hadde ikke vært med i kveld dersom han ikke hadde vært klar. Så får vi se hvor mye spilletid det blir, det er jo tross alt en stund siden han har spilt fotball sist, sier RBK-treneren til klubbens nettsider.

(©NTB/TV 2 Sporten)