GLADE FINALISTER: Marius og Norah ble fredag kveld stemt fram som årets to Idol-finalister. Begge to var nærmest målløse da TV 2 snakket med dem etter at resultatet var klart. Her er de avbildet på scenen på H3 Arena på Fornebu. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
GLADE FINALISTER: Marius og Norah ble fredag kveld stemt fram som årets to Idol-finalister. Begge to var nærmest målløse da TV 2 snakket med dem etter at resultatet var klart. Her er de avbildet på scenen på H3 Arena på Fornebu. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Marius (18) og Norah (19) er årets Idol-finalister

Sangerne målløse etter at de fredag kveld ble stemt fram av TV-seerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld ble det endelig klart at Norah Benatia (19) og Marius Samuelsen (18) er videre til neste ukes storslåtte finale i Idol.

Når TV 2 tar en prat med de ferske finalistene like etter at TV-kameraene er skrudd av, vet de knapt hva de skal tenke om kveldens resultat.

– Det er rett og slett helt uvirkelig! Det er noe jeg aldri hadde drømt om, men nå er jeg her og så skjer det. Jeg må bare få takke alle som har stemt og heiet på meg, det betyr så utrolig mye. Tusen hjertelig takk, sier Marius.

– Surrealistisk!

Norah vet nesten ikke hva hun skal si når TV 2 spør om hennes tanker rundt å være i finalen.

– Det er helt surrealistisk og rart å være i topp to! Da jeg meldte meg på, tenkte jeg ikke at jeg kom til å være finalist, det er helt rart. Jeg tror ikke jeg har skjønt det ennå, sier hun.

– Hva tenkte du da navnet ditt ble ropt opp?

– Jeg vet ikke! Jeg ble helt rar! Jeg er bare så utrolig takknemlig for at folk heier på meg, og for at de har stemt på meg!

Tårene rant: – Man blir helt utslitt

Etter at Norah hadde fremført «Killing Me Softly» som siste låt, ble hun hyllet av de fire dommerne.

– Jeg vet at du er sliten. Og jeg vet at det her er så tungt. Dette er en påkjenning som ingen andre enn dere tre skjønner, hvor heavy det er. Men det at du kommer opp gang på gang og gjør det som en proff, det viser hvor mye du har i denne bransjen å gjøre. Du er musikk! Du kan ikke gjøre noe annet enn musikk! Du kommer alltid til å holde på med musikk og jeg er så imponert over det du har levert i løpet av denne konkurransen. Jeg er stolt av deg, sa Ina Wroldsen (31).

Kommentaren fikk tårene til Norah til å renne.

– Tårene kom vel mest av at hun sa at hun visste at jeg var sliten. Man føler seg ikke helt forstått av og til, fordi det er utrolig tøft. Man blir jo helt utslitt. Det varer lenge, og det er et hardt kjør med lange dager. Og så er det også emosjonelt tøft fordi folk må gå, forklarer finalisten.

Bli bedre kjent med begge finalistene nedenfor.

Dette er Idol-historien til Norah

Da 18 år gamle Norah Benatia stilte på sin første Idol-audition, valgte hun å tolke Britney Spears-låta «Toxic» på sin helt spesielle måte.

Den blåhårede sangerinnen fikk skryt av alle fire dommere Gunnar Greve Pettersen (34), Ina Wroldsen (31), Sandeep Singh (29) og Øyvind «Vinni» Sauvik (40).

– Jeg synes dette var helt rått! Det er så behagelig å høre på den stemmen din. Det var en fantastisk auditionopplevelse, sa Gunnar Greve før Norah ble belønnet med fire ja.

Da Norah gikk videre til topp ti etter å ha overbevist dommerne på dommercamp, kunne hun knapt tro sine egne hører.

– Jeg var ikke forberedt på å gå videre til topp ti, så jeg bare ... Men nå tenker jeg «oj, shit! Hva har jeg gjort nå?!», sa hun den gang.

Gjennom livesendingene har 18-åringen gang på gang blitt hyllet av dommerne, samtidig som seerne har stemt henne videre.

Også i forrige fredags direktesending, var dommerne nærmest over seg av begeistring.

– Det er lite man trenger å si etter at du har opptrådt, fordi det er originalt, stilsikkert, veldig bra. Du slår meg i bakken hver gang! Og jeg blir bare liggende. I love you, oppsummerte Ina.

– Dette begynner å bli teit. Det er helt latterlig! Det som er ekstra imponerende, er at jeg vet at du er veldig delaktig når det kommer til arrangering og utvikling av soundet. Det er et monumentalt bevis på den ekstremt velutviklede musikalske personligheten din. Du er helt amazing, sa Vinni.

Dette er Idol-historien til Marius

Keyboardet var med inn i auditionrommet da Marius Samuelsen (18) sang foran dommerkvartetten for første gang denne sesongen.

Stavanger-gutten fremførte sin egenkomponerte låt «Paper Guns». I tillegg til at han sikret seg en gullbillett videre til neste runde, fikk sangeren også med seg rosende ord om både opptreden og låt.

– Det er en sterk låt og en dødsgod prestasjon, sa Sandeep.

– For første gang i dag opplever jeg at det kommer en artist inn i rommet, sa Gunnar.

Og siden den gang har det ikke akkurat manglet på ros fra deltakeren som altså har bergtatt både dommere og seere hjemme i stua.

I sesongens første semifinale, valgte Marius å tolke David Bowies «Life On Mars». Seerne stemte ham videre, noe 18-åringen ikke var helt forberedt på, til tross for at han var fornøyd med egen innsats.

– Jeg var veldig fornøyd med opptredenen, men du vet jo aldri ... Herregud! Det er uvirkelig! Det er helt sykt! Fy søren, utbrøt han i TV2.nos direktesending etter programmet.

Marius har sunget seg til applaus siden, og har gang på gang fått fantastiske tilbakemeldinger fra dommerne.

Forrige fredag kunne seerne se at Ina reiste seg i begeistring etter at Marius ga et gjensyn med «Paper Guns».

– Jeg reiste meg opp i dag fordi du er det som vi i min bransje kaller for the real deal. Du skriver din egen musikk og det er bra. Og du er ung! Jeg skrev ikke de låtene da jeg var like gammel som deg. Det du leverer og det talentet du har, den stødigheten du har, er ganske fantastisk! Rett og slett. Jeg er utrolig imponert av det du leverer. Det å greie å gjøre din egen låt så interessant og spennende for oss å høre på ... Folkens, stem på Marius, sa hun.

Du kan se hvem som vinner Idol fredag 3. juni klokken 20.00 på TV 2.