– Slo ned som lyn fra klar himmel

En ny kneskade frarøver Caroline Graham Hansen en norsk finaleduell i Mesterligaen mot Lyons Ada Stolsmo Hegerberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wolfsburg (TV 2): Inne på AOK-arena i Wolfsburg tusler Caroline Graham Hansen ut på gressmatta. Joggeskoene stusser litt ned i gresset før hun går av banen.

– Jaja, jeg får vel se på at de andre koser seg, smiler hun.

Det siste året har vært en samling av mange opp- og nedturer for den 21-årige Oslo-jenta.

For et knapt år siden mistet hun både serieinnspurt i Tyskland for Wolfsburg og fotball-VM med Norge på grunn av en belastningsskade i knærne.

Høsten 2015 var hun endelig tilbake på banen igjen for Wolfsburg i bedre form enn noensinne.

– Jeg føler at jeg har prestert utrolig bra denne sesongen og bidratt ekstremt mye til at vi er i den posisjonen vi er i som lag, sier 21-åringen.

Mister to finaler

Bayern München ble for sterke i Bundesliga, men i den tyske cupen og i Mesterligaen har Wolfsburg spilt seg til finale.

– Det har vært utrolig gøy å få være med på det, men så røk jo slutten da, sier 21-åringen.

For atter en gang skaper knærne problemer for Graham Hansen. I en cupkamp i slutten av april fikk hun en smell i det ene kneet. Det viste seg å være et brudd i kneskålen. Dermed røk begge finalene for 21-åringen.

– Det var dritsurt rett og slett, sier hun. Det var mye tøffere å bli skadet nå enn i fjor. Da var jeg ganske forberedt på at jeg ikke kom til å rekke fotball-VM, men denne gangen kom det ut fra intet. Det slo ned som lyn fra klar himmel, og da er det veldig tøft.

21. mai satt Graham Hansen på tribunen da lagvenninnene i Wolfsburg sikret cuptittelen i Tyskland med 2-1-seier over SC Sand.

Fem dager senere skal laget hennes ut i Mesterligafinale mot franske Lyon.

– Det kommer til å bli ekstremt nervepirrende. Det føles jo enda verre å sitte på tribunen og ikke kunne bidra, sier hun spent.

Tror en norsk finaleduell kan komme igjen

I Mesterligafinalen skal lagvenninnene møte en målmaskin. Norske Ada Stolsmo Hegerberg har scoret 53 mål for Lyon denne sesongen.

Graham Hansen skulle gjerne vært med på en norsk finaleduell mot Hegerberg, som kun spilte sammen med i Stabæk i 2012.

– Vi er så unge at jeg tror den duellen kommer til å komme mange ganger. For alt jeg vet så spiller vi på samme lag om noen år, men jeg tror uansett at den muligheten vil by seg igjen, sier hun med et smil.