Rooney spiller venstrekant i kveld: – Det er bedre å vrake ham

Kasper Wikestad er kritisk til bruken av Wayne Rooney som venstrekant. I kveld spiller han nettopp der mot Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se England-Australia 20.45 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Fredag kveld spiller England sin nest siste treningskamp før EM, og denne gangen er motstanderen Australia.

Dette er nest siste mulighet for Roy Hodgson til å teste spillere og gi ut debuter, og blant andre kaptein Wayne Rooney skal testes i en ny rolle.

Se høydepunktene fra forrige England-kamp i videovinduet øverst!

Det er blitt snakket mye om Manchester United-stjernen denne uken, og ikke bare fordi han etter en relativt dårlig sesong hadde et lite oppsving mot slutten fra en sentral midtbanerolle. Nå skal han nemlig få prøve seg som venstrekant.

– Slik som Harry Kane og Jamie Vardy har gjort det på topp, er det ikke noe plass til Rooney der. Det er det ikke noen tvil om. Men jeg håper ikke England går i den fellen at de spiller med spillere ute av posisjon kun for å få plass til dem på laget. For meg synes jeg det høres bedre ut å vrake Rooney fremfor å spille med ham ute av posisjon, sier Wikestad.

– Som landslagssjef må man ta noen valg som ikke alltid er enkle
Rooney har ikke gode erfaringer med venstrekanten. Da Robin van Persie kom til Manchester United i 2012 skulle det eksperimenteres. Rooney ble satt ut på venstre kant, noe som ikke ble en suksess.

– Han har spilt litt venstre på landslaget også uten at det har vært spesielt bra. Som landslagssjef må man ta noen valg som ikke alltid er enkle, men som er det beste for laget. Laget skal henge sammen som lag også, sier Wikestad.

I fredagens kamp mot Australia er det også andre ting som skal testes før EM. Det kanskje mest spennende er spisskometen Marcus Rashford. 18-åringen har fått en pangstart på sin fotballkarriere, og har allerede klart å bemerke seg blant United-fansen.

Etter FA cupfinalen ble han kåret til banens beste, da han viste han hva han var god for og gjorde en strålende kamp. Det var muligens etter denne kampen, den største scenen, en FA Cup-finale på Wembley, at fansen skjønte at han faktisk kan ha noe å gjøre i EM.

– Rashford bør overbevise
Rashford har allerede debutert for Englands U-20-lag, men allerede tidlig i denne uken meldte Roy Hodgson at unggutten nå altså skal debutere på A-landslaget. Gjør han det bra, kan det fort bli plass i den endelige EM-troppen. Dette er spesielt gjeldende nå som Daniel Sturrige også sliter med en skade.

– Han bør overbevise i denne kampen. Det blir fryktelig spennende å se. Rashford må overbevise når han får muligheten, og hvis han får være med til EM må han også overbevise hvis han får spilletid, sier han.

Englands kvalifisering var imponerende, da de vant alle sine kamper og scoret over 30 mål på ti kamper. Så får vi se fredag kveld om Australia takler England-stjernene.

Se England-Australia 20.45 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!