Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen er akkurat nå på besøk hos Top Gear, Der får han blant annet møte legendariske The Stig!
Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen er akkurat nå på besøk hos Top Gear, Der får han blant annet møte legendariske The Stig!

Top Gear kommer til Norge

SURREY ( Broom / TV 2): Og se hvem vi akkurat har møtt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilinteresserte over hele kloden venter nå i spenning på premieren på "nye" Top Gear. Og de må ikke vente veldig mye lenger. 31. mai er det nemlig comeback for verdens mest populære bilprogram – nå med helt nye programledere.

Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammon har alle forlatt skuta. Inn har et helt nytt team kommet, ledet av Chris Evans. Om vi noen gang skal bruke klisjeen "Hoppe etter Wirkola" om noe på TV, ja så må det være denne gangen!

Sove dårlig til premieren

Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen er akkurat nå på Top Gear-hovedkvarteret i Surrey, i England. Han har blitt lovet et unikt innblikk i hvordan den nye sesongen skal bli. Og han har fått en nyhet:

– Ja, vi har fått bekreftet at Top Gear kommer til Norge og skal ha innspilling. I slutten av mai kommer de til Sunnmøre og skal filme der. Hva de skal gjøre, vet vi foreløpig ikke, men her skal jeg naturligvis spørre og grave, sier Vegard.

– Jeg er forresten her sammen med presse fra mange kanter av verden, det er journalister fra Europa, Kina, Mexico og Kenya, bare for å nevne noen. Det er med andre ord ikke vanskelig å skjønne at Top Gear er stort over hele verden, sier Vegard.

Top Gears egen testbane er legendarisk, vi fikk bli med på kjøretur i en Ford Mustang. 
Top Gears egen testbane er legendarisk, vi fikk bli med på kjøretur i en Ford Mustang. 

– Det store spørsmålet nå er naturligvis om den nye gjengen kan innfri. De har enorme forventninger å matche. Det er sikkert også mange som ikke vil at de skal lykkes. Jeg tipper det er mange som kommer til å sove dårlig fram til premieren helt i slutten av mai!

Her sprakk nyheten: Clarkson fikk sparken

Rart uten Clarkson

– Men fortell, hvordan er det å besøke Top Gear?

– Det er helt klart spesielt! Studio og banen ligger på en gammel flystripe. Det er digert, og fullt av ting man kjenner igjen fra TV. Dessuten er det ekstremt mye sikkerhet og kontroller her. Også på det området er det lett å merke at Top Gear er stort.

– For en som har fulgt programmet i mange år er det naturligvis en stor opplevelse bare å få komme hit. Samtidig som jeg må innrømme at det er litt rart å være her og se alt sammen, men uten de tre programlederne som for mange av oss er Top Gear. Det er som jeg venter å se Clarkson dukke opp når som helst, forteller Vegard som også har vært en tur ute på testbanen:

Clarkson & co: Dette skal programmet deres hete

Satser tungt

Er man i Top Gear-studio, så er man i Top Gear-studio!
Er man i Top Gear-studio, så er man i Top Gear-studio!

– Ja, jeg har kjørt med Sabine Schmitz først, og jeg kan virkelig hilse og si at hun kan kjøre bil! Det var en heftig opplevelse, i en Ford Mustang med V8-motor.

– Videre utover dagen skal vi få se klipp fra den nye sesongen, og ikke minst skal vi få intervjue de nye programlederne. Det gjelder jeg meg til! Det blir spennende å høre hva de tenker om denne jobben og hvordan de skal få Top Gear til å bli "sitt eget". Akkurat det er nok noe av det viktigste med den kommende sesongen. Samtidig vet vi at BBC satser stort på dette, med budsjetter og flinke folk i kulissene. Det blir nok ikke noen tilfeldigheter her, nei.

Møte The Stig

– Og så har du møtt The Stig, eller i alle fall nesten?

– He, he – ja! Jeg rakk å ta et bilde av ham i forbifarten. Men jeg skal få møte ham også senere. Det blir spennende. Og jeg lover å spørre hvem han egentlig er. Men akkurat det er det vel kanskje ikke veldig store sjanser for at vi klarer å avsløre her på broom.no, sier Vegard.

Vi kommer tilbake med mer om Top Gear om ikke lenge.

Disse bilene skal vi få bli kjent med når
Disse bilene skal vi få bli kjent med når "nye" Top Gear kommer på skjermen igjen. 

Her kan du lese mer om de nye programlederne i Top Gear

Se hva Top Gear-gutta kom til Norge med