Saftig hjemmelaget lakseburger
Lakseburger med sursøte grønnsaker og bulgur.
En enkel og sunn oppskrift som du kan steke både på grillen og i stekepannen.
Lag de sursøte grønnsakene før lakseburgerene stekes.
Server med bulgur, følg bruksanvisning på pakken.
Dette trenger du:
- 800 g laksefilet uten skinn og bein
- 2 finhakkede sjalottløk
- 2 ss finhakket koriander eller persille
- 2 ss finhakket gressløk
- salt og kvernet pepper
Sursøte grønnsaker:
- 2 gulrøtter
- 1 fennikel
- 4-5 reddiker
- 1 dl eplecidereddik eller vanlig 7 %
- 1 ss fiskesaus (asiatisk fish sauce)
- 1/2 dl sukker
- 1 ts revet/finhakket frisk ingefær
- 1/2-1 ts sesamolje (kan evt. erstattes med saft fra lime)
- Evt. ørlite salt
Chilidressing:
- 3 ss yoghurt naturell
- 2 ss majones
- 2-3 ss sweet chilisaus
- ½ - 1 ts red currypaste
- saft fra 1 lime
- salt og pepper
Slik gjør du:
Finhakk laksen eller kjør den grovt (kun kort tid) i en foodprocessor.
Tilsett finhakket sjalottløk, hakkede urter, salt og pepper.
Bland eller rør godt til «farsen» henger sammen.
Form fire jevne burgere.
Stek i stekepanne eller på grillen. Pensle burgerene med olje før de legges på grillristen, ikke snu dem før de har fått stekeskorpe.
Sursøte grønnsaker:
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler.
Rens og skjær fennikel og reddiker i tynne skiver eller strimler.
Bland sammen eddik, sukker og ingefær i en liten kasserolle. Kok opp til sukkeret er oppløst.
Tilsett fiskesaus og sesamolje.
Hell laken over grønnsakene.
La grønnsakene få stå og trekke 30-40 min. før servering.
Chilidressing:
Rør sammen majones og yoghurt og smak til med chilisaus, currypaste, salt, pepper, saft fra lime og evt. frisk koriander.