Lag de sursøte grønnsakene før lakseburgerene stekes.
Server med bulgur, følg bruksanvisning på pakken.

Dette trenger du:

  • 800 g laksefilet uten skinn og bein
  • 2 finhakkede sjalottløk
  • 2 ss finhakket koriander eller persille
  • 2 ss finhakket gressløk
  • salt og kvernet pepper

Sursøte grønnsaker:

  • 2 gulrøtter
  • 1 fennikel
  • 4-5 reddiker
  • 1 dl eplecidereddik eller vanlig 7 %
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk fish sauce)
  • 1/2 dl sukker
  • 1 ts revet/finhakket frisk ingefær
  • 1/2-1 ts sesamolje (kan evt. erstattes med saft fra lime)
  • Evt. ørlite salt

Chilidressing:

  • 3 ss yoghurt naturell
  • 2 ss majones
  • 2-3 ss sweet chilisaus
  • ½ - 1 ts red currypaste
  • saft fra 1 lime
  • salt og pepper
LAKSEBURGER: Du skal lete lenge etter en saftigere og sunnere burgermiddag enn dette. Foto: TV 2
LAKSEBURGER: Du skal lete lenge etter en saftigere og sunnere burgermiddag enn dette. Foto: TV 2

Slik gjør du:

Finhakk laksen eller kjør den grovt (kun kort tid) i en foodprocessor.
Tilsett finhakket sjalottløk, hakkede urter, salt og pepper.
Bland eller rør godt til «farsen» henger sammen.
Form fire jevne burgere.

Stek i stekepanne eller på grillen. Pensle burgerene med olje før de legges på grillristen, ikke snu dem før de har fått stekeskorpe.

Sursøte grønnsaker:
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler.
Rens og skjær fennikel og reddiker i tynne skiver eller strimler.

Bland sammen eddik, sukker og ingefær i en liten kasserolle. Kok opp til sukkeret er oppløst.
Tilsett fiskesaus og sesamolje.
Hell laken over grønnsakene.
La grønnsakene få stå og trekke 30-40 min. før servering.

Chilidressing:
Rør sammen majones og yoghurt og smak til med chilisaus, currypaste, salt, pepper, saft fra lime og evt. frisk koriander.