Fotballryktene: – Hvem av disse blir Mourinhos første kjøp?

Og Liverpool byr på kroatisk stortalent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kom mai, du skjønne milde. Gjør skogen atter grønn...

Solen skinner og fotballbaner over hele Europa står urørte og får hvile etter en lang sesong.

Nå foregår de viktigste kampene på overgangsmarkedet.

For selv om selve overgangsvinduet ikke åpner ennå, så er klubbene i full gang med forhandliger med potensielle nysigneringer.

Og det som det virker å være knyttet mest spenning til nå, er hvem som blir Jose Mourinhos første signering som Manchester United-manager. Selv om ingenting er signert, så regnes portugiseren nå som «done deal» for de røde djevlene. Daily Mail hevder at Zlatan Ibrahimovic blir første spiller inn under Mourinho. Den ydmyke svenske 34-åringen er mer enn klar for et Premier League-eventyr på tampen av karrieren, men bare på egne premisser. Han skal ønske en toårskontrakt med i overkant av 2,5 millioner kroner i ukelønn. I tillegg skal han ha nærmere 100 millioner kroner for å signere kontrakten.

Men The Independent hevder at det er Real Madrids Karim Benzema som for evig og alltid vil stå i historiebøkene som Mourinhos første signering på Old Trafford. Den franske spissen vil komme uthvilt og spillesugen ettersom han slipper å spille EM på hjemmebane i sommer. 28-åringen er utestengt av det franske fotballforbundet for hans angivelige involvering i utpressingen av landslagskollega Mathieu Valbuena. Real Madrid vil nok også la Benzema gå under markedspris ettersom han risikerer fengselsstraff dersom han blir dømt når utpressingssaken skal opp for retten til høsten.

Calcio Mercato har en annen kandidat til å bli Mourinhos jomfrusignering. De hevder nemlig at Manchester United vil utnytte Romas nesegruse beundring for Marouane Fellaini. For de vil la den hårfagre belgieren dra til den evige stad som en del av en overgang for hans landsmann Radja Nainggolan. På den måten vil Mourinho også ta innersvingen på sin gamle klubb Chelsea, som har vært veldig tett koblet til Nainggolan i hele vår.

Endelig ser det ut til at Ryan Giggs blir hørt av Manchester United-ledelsen. For nå skal klubblegenden få slippe å være assistent når Mourinho ankommer. I stedet skal han få hovedansvar for sitt helt eget lag. For i stedet for å være samtalepartner og sjefens høyrehånd for de store guttene. Skal Giggs få være sjefen over alle sjefer for Manchester Uniteds U21-lag, skriver The Sun. Takker han ja til det generøse tilbudet fra klubben han har tjent trofast siden 1987, så vil han være der i managerkarrieren sin som Ole Gunnar Solskjær var i 2008.

I den lyseblå delen av Manchester skal Pep Guardiola være i gang med keeperjakten etter at det tirsdag ble kjent at Everton ønsker å hente Joe Hart i sommer. City innser at de fort kan få trøbbel med å holde på den engelske landslagskeeperen når en klubb som Everton er på banen. Nå melder Daily Mail at The Citizen er svært nær ved å sikre seg Geronimo Rulli. Den argentinske 24-åringen er den uruguayanske 2. divisjonsklubben Deportivo Maldonados eiendom, men har imponert stort på lån hos Real Sociedad denne sesongen. Nå kan prestasjonene sikre ham en kontrakt på Etihad Stadium og penger i lommen på investorgruppen som kjøper opp store søramerikanske talenter på gjennom Deportivo Maldonado, leier dem ut til større klubber og selger dem med profitt. Deportivo Maldonado står også som eier av Jonathan Calleri, som Tottenham ønsker å kjøpe.

Spurs er også på jakt etter den brasilianske midtbanespilleren Marlos Romero, eller bare Marlos, som han foretrekker, skriver Fichajes. 27-åringen har virkelig blomstret for Sjakthar Donetsk etter at Alex Teixeira lot seg friste av noen lastebillass med kinesiske yen i januar. Og er det noe Tottenham trenger, så er det en ny offensiv midtbanemann. Mauricio Pochettino har bare Christian Eriksen, Erik Lamela, Dele Alli, Moussa Dembele, Nacer Chadli, Son Heung-Min, Joshua Onomah og Clinton Njie han kan bruke i den fremre treeren på midtbanen.

Ante Coric er i Kroatias bruttotropp til EM. Midtbanespilleren har fått mye skryt for sine prestasjoner for Dinamo Zagreb denne sesongen, og i en alder av 19 år, så begynner han å bli gammel til fortsatt å spille i hjemlandet med stempelet «stortalent» i pannen. Nå skal Liverpool være villig til å betale 140 millioner kroner dersom Dinamo Zagreb er villig til å selge, skriver Sportske Novosti. På Anfield vil han bli en del av Jürgen Klopps planer å løfte Liverpool opp blant topp-seks i Premier League neste sesong.

Klopp er i ferd med å akseptere at det var en uoppnåelig drøm å lokke Mario Götze med fagre løfter om fri fra all europacupfotball i et helt år. Nå skal han ha flyttet fokus over på en annen midtbanespiller i Bundesliga. Daily Express skriver at Klopp ønsker å plukke opp de siste restene av Borussia Mönchengladbachs midtbane. Med Granit Xhaka så godt som klar for Arsenal og Håvard Nordtveit allerede presentert som West Ham-spiller, så er Mahmoud Dahoud den som er igjen av klubbens sentrale midtbanespillere. Nå vil Klopp også gi den syriskfødte 20-åringen muligheten til å spille i Premier League. Dahoud var mannen som gikk inn på midtbanen til Gladbach da Nordtveit ble flyttet bak i midtforsvaret.

Det virker ikke som om Klopp er ungguttenes mann på Anfield. Jerome Sinclair har allerede sagt takk og farvel i det kontrakten hans gikk ut. Nå er det den spanske midtbanespilleren Sergi Canos som kan være på vei bort. 19-åringen har fått blankt avslag på sine krav i en ny kontrakt og ifølge Liverpool Echo vurderer de røde nå å kvitte seg med ham mens de ennå kan få penger for ham. Både Watford og Queens Park Rangers skal være interessert i Canos.

I Leicester er man overmannet av anger over at man gikk med på å gi N'Golo Kanté en utkjøpsklausul i kontrakten da de hentet midtbanespilleren fra Caen i fjor sommer. Mens de pengesterke gribbene sirkler over King Power Stadium, med fete lønningsposer og utkjøpsklausulen i nebbet, så har Leicester-ledelsen prøvd å overtale 25-åringen til å signere en ny kontrakt, med forbedrede betingelser og uten utkjøpsklausulen. Men ifølge Le Parisien har de fått høflig nei fra den løpssterke franskmannen. Paris Saint-Germain, Arsenal og Chelsea er alle interesserte i å hente Kanté.

Det virker som om Alvaro Morata er mannen Arsenal jobber med nå. Diario AS hevder i hvert fall at The Gunners skal ha tilbudt den spanske landslagsspissen den dobling av lønnen han har hatt i Juventus, dersom han vil ta turen til Nord-London i sommer. Men vil Arsene Wenger hente inn en ny spiss når han allerede har Olivier Giroud? Franskmannen avsluttet tross alt sesongen med tre mål mot Aston Villa og viste gode takter inn mot neste sesong.

Newcastle måtte ta det tunge steget ned fra Premier League. Klubben som skulle kjempe om en plass i Europa, må i nå forberede seg på besøk av Burton Albion og ikke Fiorentina eller Athletic Bilbao. Og som alltid så forlater rottene et synkende skip. Nå kan Daily Express avsløre at Andros Townsend er observert på et fly til Lisboa. I den portugisiske hovedstaden skal han visstnok i samtaler med Sporting Lisboa om en overgang.

Men Townsend er ikke den eneste som kan være på vei bort fra St. James' Park. Til tross for at Newcastle-forsvaret lakk som en sil store deler av sesongen, vil Juventus redde Daryl Janmaat bort fra Championship. Shields Gazette skriver at The Magpies vil ta et tap på de 60 millioner kronene de betalte Feyenoord for 26-åringen i 2014. Avisen kan også fortelle at spissen Papiss Cissé er i samtaler med den qatarske klubben Lekhwiya.

Alan Pardew var en flittig kar på overgangsmarkedet da han var manager i Newcastle. Og tre mann han hentet til St. James' Park står nå på ønskelisten hans når Crystal Palace skal i gang med sommerhandlingen, melder Croydon Advertiser. Cheick Tioté er den eneste av trioen som fortsatt er i Newcastle. Pardew ønsker også en retur til England for backen Davide Santon og spissen Demba Ba.

Ikke alle vidunderbarn vokser opp og blir superstjerner, selv om de blir foredlet av talentfabrikken Ajax. Danske Viktor Fischer var på de fleste storklubbers ønskeliste for noen år siden. Nå er han blitt 21 år gammel og på vei bort fra den nederlandske klubben. Men det er ikke Real Madrid, Juventus eller Bayern München som er i ferd med å sikre seg kantspilleren. I stedet er det en overgang til Middlesbrough som er rett rundt hjørnet, skriver Daily Mail.