Mesterne med ryggen mot veggen

Golden State Warriors må vinne tre strake kamper mot Oklahoma City Thunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 118-94 (3-1 i kamper):

Etter fjorårets overlegne seier, og tidenes beste grunnspillsesong denne sesongen, så har man ikke snakket om Golden State Warriors ville vinne NBA-sluttspillet, men om hvor mange kamper de måtte ha for å klare det.

Men det var før Stephen Curry ble skadet.

Først ødela han ankelen i første kamp mot Houston Rockets i første runde. Og da han var tilbake i kamp fire, så røk kneet.

Han var tilbake til kamp fire mot Portland Trail Blazers i andre runde, men har fortsatt ikke vist seg fra sin beste siden etter skaden. Og for å gjøre det hele enda verre, så landet han på albuen i den andre kampen mot Oklahoma City Thunder. Det har gitt ham en kraftig hevelse i albuen.

– Han hadde bare en dårlig kveld
Men trener Steve Kerr nekter å skylde på skaden på superstjernen etter at Warriors for første gang tapte to strake kamper denne sesongen.

– Han er ikke skadet. Han jobber seg tilbake etter kneskaden. Men han er ikke skadet. Han hadde bare en dårlig kveld. Sånt skjer, til og med for de beste i verden, sier Kerr til nba.com.

For etter å ha sett Curry bomme mer enn han traff fra distanse, så vet Kerr at Warriors nå har en lang vei å gå for å forsvare NBA-tittelen sin.

– Vi må alle heve oss. De gode nyhetene er at vi skal hjem. Åpenbart så spiller vi bedre hjemme. Tanken er nå å dra hjem og vinne en kamp. Gjør vi det, så legger vi litt press på dem, så får vi se hva som skjer, sier Kerr.

Trippel-dobbel av Westbrook = seier
For det er ingen tvil om at det er Thunder som har initiativet i semifinaleserien.

Stjernene Kevin Durant og Russell Westbrook viste seg fra sin aller beste side i den fjerde kampen.

For første gang i sluttspillet denne sesongen, noterte Westbrook seg for en trippel-dobbel. Med 36 poeng, elleve returer og elleve assists, så var han kampens store spiller.

18 ganger hadde han trippel-dobbel i grunnspillet. Samtlige endte med seier for Thunder.

– Jeg ser på hver kamp som min siste, uansett hvem jeg møter. Det er jobben min å passe på laget mitt, og det er alt jeg gjør, sier han.

Durant fulgte opp med en dobbel-dobbel. 26 poeng og elleve returer.

Mye spilletid på stjernene
Men det er ikke bare Westbrook som ser på hver kamp som sin siste. Trener Billy Donovan så ingen grunn til å bruke benken, selv om Thunder kjørte over Warriors fra start.

Durant, Westbrook og Andre Roberson var alle på banen i over 40 minutter, mens Serge Ibaka og Dion Waiters begge hadde over 32 spilleminutter.

Og det er ikke første gangen at Donovan har fordelt spilletiden sin stort sett på seks spillere i semifinaleserien. Så får man se om kreftene holder til å stå imot et siste desperat angrep fra de regjerende mesterne.

Den femte kampen mellom lagene spilles i ORACLE Arena i Oakland, før kamp seks går i Chesapeake Energy Arena i Oklahoma City, før en eventuelt avgjørende sjuende kamp spilles i Oakland.