TV 2-Davy ble rundlurt av iskald spøk: – Jeg fikk sjokk!

På seminar i Ny Hellesund utenfor Kristiansand fikk Davy Wathne (66) en skikkelig våt opplevelse da han ble offer for «et organisert overfall».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg trodde først at det var et uhell, men i ettertid forstår jeg at det var et organisert overfall, sier TV 2s sportsprofil om videoen som ble lagt ut på Instagram tirsdag kveld.

Lurt trill rundt

I en pause på et todagers Tippeliga-seminar på Sørlandet, ble Wathne med kollega Ole Martin Årst på brygga for å fiske.

Etter en stund gir Aarst plassen sin nederst på brygga til Wathne, noe sistnevnte ikke tenker så mye over.

Ute på havet kjører fotballekspertene i TV 2, Jesper Matisen vannskuter med Freddy Dos Santos som passasjer.

Alt er egentlig ganske fredelig før gutta på vannskuteren tar en skikkelig brå sving rett ved den fiskende Davy.

Det hele ender med en mildt sagt søkkvåt sportsprofil som står lamslått igjen på brygga, og ser ut til å ha mistet både munn og mæle.

– Ole Martin fisket først og så gikk jeg ned og kastet med sluk der han hadde stått. Sånn i ettertid forstår jeg at det var regissert. De lo jo så de holdt på å le seg ihjel der ute. De var nok usikker på hvor sint jeg var. De tok en god runde før de kom tilbake, sier Wathne om stuntet til kollegene.

– Jeg fikk jo sjokk. Jeg var jo gjennomvåt.

Vet ikke hvem hjernen bak stuntet var

Wathne har ingen idé om hvem av de tre kollegene som egentlig var hjernen bak det ville påfunnet som gjorde at han måtte finne fram det ekstra skiftet han heldigvis hadde med seg.

– Det var Jesper Matisen som kjørte, og han har jeg jo kjent siden moren hans gikk gravid med ham. Han kan nok tillate seg å gjøre ting andre ikke ville sluppet unna med. Han er en gjennomført god gutt som kjenner og forstår meg, og vi har en tone som gjør at han nok er trygg på at dette ville gå over bare jeg fikk summet meg. Men han påstår at det var Freddy som hisset ham opp til å gjøre det. De skylder alle på hverandre nå i ettertid, sier den kjente TV 2-profilen med et smil.

Hadde respekt for de eldre

Watne selv, kan ikke se for seg at han selv kunne gjort noe slikt mot eldre kolleger da han var ung.

– Mest av alt er det sjarmerende at de ikke er mer redd meg. Jeg tenker på de som var gamle da jeg var ung. De gikk med tversoversløyfe og hadde skikkelig autoritet og en væremåte som gjorde at vi unge aldri ville turt å gjøre noe slikt. Så det er jo ganske rørende egentlig. Det sier noe om at jeg ikke er så fryktinngytende som noen fremstiller meg som, sier han til TV 2.

Tar ikke hevn

Til tross for å ha blitt dynket i sjøvann fra topp til tå, og med alle kollegene inkludert Drillo, som lo som de grein, vil ikke Davy ta tilbake med samme mynt på de yngre kollegene.

– Nei, verden er så full av hat og hevn at skal vi ikke kunne le av dette, så vet jeg ikke. Denne gangen gikk spøken ut over meg, og det er greit. Jeg kan le av det, og jeg tar ikke meg selv så veldig selvhøytidelig, sier han.