TUNG DAG: Iselin Blakkestad og rundt tusen andre ansatte ved Rygge går en usikker fremtid i møte. Foto: Truls Heilo/TV 2
TUNG DAG: Iselin Blakkestad og rundt tusen andre ansatte ved Rygge går en usikker fremtid i møte. Foto: Truls Heilo/TV 2

Rygge-ansatte Iselin: – Som et slag i trynet

Selv om de ansatte ved Rygge flyplass har prøvd å forberede seg, var tirsdagen en tung dag. Rundt tusen personer er i fare for å miste jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Iselin Blakkestad er blant de ansatte ved Rygge som trolig må se seg om etter andre jobber til høsten.

– Man har jo gått og forberedt seg mentalt på at det kan skje. Likevel er det et slag i trynet. Nå nærmer det seg slutten for oss, sier hun til TV 2.

Jobbet for en løsning

Ledelsen ved Rygge lufthavn i Østfold kunngjorde tirsdag at det ikke er grunnlag for å drive videre, etter at Ryanair starter sin nedtrapping av aktiviteten ved flyplassen.

– Det er ikke nok fly, og så lenge vi ikke får inn noe nytt, får vi ikke gjort noe med det heller. Jeg vet at ledelsen har jobbet så godt de kan for å få til løsninger. Men går det ikke så går det ikke, sier Blakkestad.

Arbeidsledighet

Østfold har fra før høy arbeidsledighet. Når tusen nye skal ut på markedet, blir det vanskelig.

– Det er tungt og en dårlig følelse. Østfold har ikke mange arbeidsplasser. Det er ikke bare å hoppe inn i en ny jobb. Det at det nå blir tusen flere arbeidsledige, er dårlig for hele fylket. Ikke bare for oss, sier Iselin Blakkestad.