Beijing, Kina 20160524.
Cecilia Brækhus og Mike Tyson var blant deltagerne på et arrangement i regi av International Boxing Federation i Beijing tirsdag.  IBF holder sin årskongress i byen, og tirsdag var det møte med publikum foran den kinesiske mur.
Foto: Sofie Nielsen / HANDOUT / NTB scanpix
Beijing, Kina 20160524. Cecilia Brækhus og Mike Tyson var blant deltagerne på et arrangement i regi av International Boxing Federation i Beijing tirsdag. IBF holder sin årskongress i byen, og tirsdag var det møte med publikum foran den kinesiske mur. Foto: Sofie Nielsen / HANDOUT / NTB scanpix Foto: Sofie Nielsen / Handout

Brækhus møtte Tyson: 
– Han begynte å snakke om Harald Hårfagre

Cecilia Brækhus og tidligere tungvektsmester Mike Tyson møttes og underholdt på kongressen til International Boxing Federation (IBF) tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ubestridte norske verdensmesteren i weltervekt for kvinner er invitert til kongressen i Beijing for å ta imot prisen som verdens beste kvinnelige bokser i det store forbundet. Hun blir også regnet for å være den beste kvinnebokseren i verden uansett vektklasse.

Onsdag skal det også være et stort boksestevne i den kinesiske hovedstaden, og både Tyson og Brækhus skal overvære og kaste glans over stevnet sammen med blant andre Roy Jones jr.

Det første møtet mellom de verdenskjente bokserne fant sted ved Den kinesiske muren, og Brækhus og Tyson fant tonen umiddelbart.

Cecilia Brækhus lar det klart skinne gjennom at hun har stor sans for Tyson, som på slutten av 1980-tallet var nær sagt uovervinnelig i tungvektsringen, helt til han svært overraskende ble slått knockout av James «Buster» Douglas i Tokyo i 1991.

– Tyson var en veldig hyggelig mann, og vi fant raskt tonen. Det ble masse smil og latter! Noe av det første han begynte å snakke om var faktisk Harald Hårfagre, forteller Brækhus fra Beijing. (©NTB)