I RETTEN: Skuespilleren må nå møte i retten og gå igjennom en rettssak konkluderte en dommer i Pennsylvania tirsdag. (AP Photo/Brennan Linsley, File)
I RETTEN: Skuespilleren må nå møte i retten og gå igjennom en rettssak konkluderte en dommer i Pennsylvania tirsdag. (AP Photo/Brennan Linsley, File) Foto: Brennan Linsley

Bill Cosby må møte i retten for overgreps-anklagene

Den 78 år gamle skuespilleren risikerer 10 år i fengsel om han blir dømt for det han er anklaget for.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et forberedende rettsmøte i Norristown i Pennsylvania i USA, ble det tirsdag klart at skuespiller Bill Cosby vil bli stilt for retten etter overgreps-anklager fra Andrea Costands.

Det er kun i denne enkeltstående saken han nå må stille i retten for, og ikke for de titalls andre anklagene han har blitt beskyldt for, skriver AP som følger saken.

Overgrepsanklager

Cosby insisterer på at det som skjedde mellom de to i hans hjem var frivillig og at hun som nå anklager han for overgrep, aldri ba ham om å stoppe.

Cosby ble tidligere løslatt etter å ha betalt kausjon på en million dollar, etter at han ble arrestert 30. desember i fjor.

Dommer Elizabeth McHugh fant det sannsynlig at han har vært innblandet i noe kriminelt etter å ha hørt deler av anklageren Andrea Constands politiforklaring opplest i retten.

Saken som nå skal opp for retten er foreløpig den eneste straffesiktelsen mot Cosby, selv om han også kjemper mot anklager om ærekrenkelse, sex-overgrep og forsikringssøksmål i andre stater.

Foreldede saker

Nesten 60 kvinner har anklaget Cosby for seksuelle overgrep helt tilbake fra 1970. Rettssaken komikeren nå må stille opp i er for mange veldig viktig, siden deres egne anklager mot han er foreldet, skriver Telegraph.

Andrea Constand som nå har vunnet fram i det forberedende rettsmøtet, anklager Cosby for å ha dopet henne ned med beroligende midler og vin, etter at han i 2004 inviterte henne hjem til seg med påskudd om å diskutere karrieren hennes.

Hun jobbet da som basketballtrener ved et universitet i Philadelphia, på samme tid som Cosby også var ansatt der.