– REKKER OL: Heidi Løke mister kvalikkamper, men rekker årets soleklare høydepunkt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
– REKKER OL: Heidi Løke mister kvalikkamper, men rekker årets soleklare høydepunkt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Bruddskade for Heidi Løke

Heidi Løke har pådratt seg et brudd i foten og mister EM-kvalifiseringskampene i håndball i juni, men OL skal ikke være i fare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På trening med sin ungarske klubb Györ mandag hoppet hun etter en ball og landet på foten til en medspiller.

– Det resulterte i et kraftig overtråkk, og hun har pådratt seg et lite brudd i bakre del av hælbeinet, samt en leddbåndsskade, sier landslagslege Anne Froholdt til handball.no.

Uhellet inntraff på siste trening før siste sluttspillkamp for Györ.

– Jeg synes det er utrolig kjedelig at det skjedde nå på tampen av klubbsesongen, men det finnes mye alternativ trening jeg kan gjøre. Jeg skal trene godt for å bli klar igjen til neste samling, sier Løke til Norges Håndballforbunds nettsted.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson må erstatte Løke i kvalifiseringskampene mot Hviterussland og Litauen i begynnelsen av juni, men han håper at han snart har nøkkelspilleren tilbake på banen. (©NTB)