Bruddskade for Heidi Løke

Heidi Løke har pådratt seg et brudd i foten og mister EM-kvalifiseringskampene i håndball i juni, men OL skal ikke være i fare.

– REKKER OL: Heidi Løke mister kvalikkamper, men rekker årets soleklare høydepunkt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
– REKKER OL: Heidi Løke mister kvalikkamper, men rekker årets soleklare høydepunkt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

På trening med sin ungarske klubb Györ mandag hoppet hun etter en ball og landet på foten til en medspiller.

– Det resulterte i et kraftig overtråkk, og hun har pådratt seg et lite brudd i bakre del av hælbeinet, samt en leddbåndsskade, sier landslagslege Anne Froholdt til handball.no.

Uhellet inntraff på siste trening før siste sluttspillkamp for Györ.

– Jeg synes det er utrolig kjedelig at det skjedde nå på tampen av klubbsesongen, men det finnes mye alternativ trening jeg kan gjøre. Jeg skal trene godt for å bli klar igjen til neste samling, sier Løke til Norges Håndballforbunds nettsted.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson må erstatte Løke i kvalifiseringskampene mot Hviterussland og Litauen i begynnelsen av juni, men han håper at han snart har nøkkelspilleren tilbake på banen. (©NTB)