Liverpool henter tysk keeper

Loris Karius er klar for Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool bekrefter på sine hjemmesider at de har signert den tyske keeperen Loris Karius.

Se Liverpools nye keeper presentere seg selv i videovinduet øverst i saken.

22-åringen kommer fra Mainz og får trøye nummer 1 i Anfield-klubben. Overgangssummen skal ligge på rundt 4.7 millioner pund.

Keeperen har skrevet under en femårskontrakt med klubben og er hentet inn for å gi Simon Mignolet kamp om plassen den kommende Premier League-sesongen.

– Det er en god følelse og en ære å spille for en klubb som dette. De har en spesiell historie og fansen er fantastiske her. Jeg gleder meg til å spille på Anfield, sier han til Liverpoolfc.com

Karius har flere kamper på aldersbestemt nivå for Tyskland.

– En fantastisk sesong
I løpet av 2015/16-sesongen holdt han nullen i ni Bundesliga-kamper, noe som førte til at han etter sesongen ble stemt frem som ligaens tredje beste keeper av fansen.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har sikret oss Loris. Han har hatt en fantastisk sesong i Mainz og han har utviklet seg til å bli en veldig god keeper, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp i pressemeldingen.

22-åringen spilte 34 seriekamper for Mainz forrige sesong. Han blir sommerens andre signering for Jürgen Klopp, etter at de sikret seg Joel Matip i februar.

– Jeg er veldig glad for at vi klarte å få dette raskt i orden og at Loris var så lysten på å komme til Liverpool med så mange andre klubber som var interesserte i ham, sier Klopp videre.

Karius har også spilt for Stuttgart og Manchester Citys U18- og U21-lag.