VW e-Golf kommer nå i oppgradert utgave med lengre rekkevidde. 
VW e-Golf kommer nå i oppgradert utgave med lengre rekkevidde. 

Norsk elbil-favoritt skal gå lengre

Ikke så gode nyheter for de som allerede har kjøpt den...

Selv om den svært så folkelige elbilen VW e-Golf ikke har vært blant de på markedet med lengst rekkevidde, har den vært en stor suksess. Og sikkert en like stor hodepine for konkurrentene.

Ryktene om en oppgradert e-Golf har allerede svirret og gått en stund. Nå bekreftes dette fra VW. Det er Frank Welsch, fra teknisk avdeling hos Volkswagen som nå bekrefter ryktene.

"En sterkt modifisert Volkswagen e-Golf kommer i salg mot slutten av dette året eller tidlig neste år", sier han ifølge nettstedet Electrive.net

Lengre og sterkere.

Den oppgraderte e-Golfen skal ikke bare øke rekkevidden betydelig, den får også en betydelig sterkere elmotor. Effekten økes fra dagen 115 hestekrefter opp til 163 hestekrefter.

Det Kari og Ola Nordmann allikvel er mest opptatt av, er nok rekkevidden. Den skal økes til 300 kilometer, i teorien.

I praksis vil nok det si at man er garantert en rekkevidde på over 200 kilometer,. om forholdene ikke er spesielt vanskelige. Det er uansett 30 prosent lengre enn dagens e-Golf, og dermed en betydelig økning.

Denne bilen ofret VW på grunn av dieselskandalen

Rask utvikling

Batteriutviklingen går raskt og vil gå enda raskere i fremtiden.

Volkswagen øker kapasiteten av battericellene fra 25 Ah til 37 Ah, mens batterikapasiteten skal økes fra 24 kWh til 36 kWh.

Med oppgradert batteripakke og lengre rekkevidde er det grunn til å tro at e-Golf kommer til å holde koken mot konkurrentene. Mens de som har kjøpt dagens utgave, kanskje ikke har like stor grunn til å juble...

Les vår test av VW e-Golf her: