PÅ JOBB: Kronprinsesse Mette-Marit var smilende og blid under middagen på Akershus slott tirsdag. FOTO: Stella Pictures
PÅ JOBB: Kronprinsesse Mette-Marit var smilende og blid under middagen på Akershus slott tirsdag. FOTO: Stella Pictures

Mette-Marit tilbake på jobb

Mandag måtte kronprinsessen melde avbud på gallamiddagen på slottet. I dag var hun frisk nok til lunsj på Akershus slott.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med det offisielle statsbesøket til Polens president-par, Andrzej Duda og fru Agata, har både kongehuset og regjeringen hatt flere arrangementer for de polske gjestene.

Mandag var det høytidelig gallamiddag på slottet, men da måtte kronprisessen melde frafall på grunn av ryggproblemer.

– HKH Kronprinsesse Mette-Marit deltar ikke på kveldens gallamiddag for det polske presidentparet. Kronprinsessen har fått problemer med ryggen som gjør at kveldens arrangement blir for omfattende, sa kommunikasjonssjef ved slottet, Marianne Hagen til TV 2 som var de første som omtalte saken.

Tilbake på jobb

Nå kan det se ut til at kronprinsessens ryggproblemer har avtatt, eller at det var forebyggende at hun uteble fra gallamiddagen. Tirsdag formiddag var hun nemlig tilbake på jobb under statslunsjen på Akershus slott som ble arrangert av statsminister Erna Solberg.

– Det er hyggelig å se at kronprinsesse Mette-Marit i dag var tilbake i full vigør igjen. Sammen med svigerfar Harald representerte hun kongefamilien på Regjeringens lunsj for Polens president på Akershus, sier kongehusekspert i TV 2, Kjell Arne Totland.

– Dette betyr nok som jeg også antydet i går at Mette-Marit for tiden er litt «føre var» og tar sine forholdsregler for at ikke ryggen skal slå seg helt vrang. Hun merker nok at ryggen krangler litt - og vil ikke ta noen sjanser. Derfor utelot Mette-Marit klokelig nok mandagens gallamiddag med flere timers bordsete, sier Totland.

Travelt program

At kronprinsessen er forsiktig og tenker på egen helse, kan være lurt i disse dager. Den neste uken er nemlig full av viktige ting på Mette-Marits agenda.

– Mette-Marit har jo et travel program i dagene og ukene fremover. Fredag denne uken er det kongelig dåp i Sverige, og neste uke står kronprinsessens eget «hjertebarn» Litteraturtoget for tur – med start i Bergen. Og det vil hun nok være helt sikker på at hun kan gjennomføre, sier Totland til TV 2.

I HØYE HÆLER: Mens kronprinsessen i går valgte å komme i støvler på slottsplassen, hadde hun i dag valgt høyhælte pumps til statslunsjen.  FOTO: Stella Pictures
I HØYE HÆLER: Mens kronprinsessen i går valgte å komme i støvler på slottsplassen, hadde hun i dag valgt høyhælte pumps til statslunsjen.  FOTO: Stella Pictures Foto: Marius Gulliksrud