Asim Gondal mistet begge beina i en alvorlig ulykke på Gatebil-treffet på Rudskogen i 2014. I kveld begynner en ny serie på TV 2 Zebra, som tar for seg hvordan tiden har vært etter ulykken. 
Asim Gondal mistet begge beina i en alvorlig ulykke på Gatebil-treffet på Rudskogen i 2014. I kveld begynner en ny serie på TV 2 Zebra, som tar for seg hvordan tiden har vært etter ulykken. 

Gatebil-Asim: – Rullestol var aldri noe alternativ

Mistet begge beina i mareritt-ulykke på Rudskogen.

– I samtalene på Sunnaas sykehus ble jeg veldig fort fortrolig med hva som hadde skjedd. Jeg er ikke bitter eller sint. Det var bare en serie veldig uheldige situasjoner. Ingen har noen skyld her, forteller Asim Gondal til Broom.

Vi møtte ham nesten ett år etter ulykken på Gatebil-treffet på Rudskogen.

I tiden etter ulykken har det vært mye opptrening og en hard kamp for å komme seg på beina igjen. Bokstavelig talt.

Nå er han med i en TV-serie som skal gå på TV 2 Zebra, om Gatebil-miljøet og hvordan tiden etter ulykken har fortonet seg for Asim.

Les hele intervjuet vi gjorde med Asim i fjor her

Ulykken er uunngåelig

La oss først ta selve ulykken. Det er på treffets siste dag, i strålende vær på Norges heftigste racingbane. Asim deler bil, en råsprek Toyota Supra, med en kompisen Kenneth Kjær.

Midt i løpet får de totalt motorhavari. Hjulene låser seg, og bilen stopper, etterfulgt av røyk og flammer.

Asim og Kenneth må ut av bilen. Men veibanen er full av olje og søl, og en bil som kommer bakfra klarer ikke å stoppe. Påkjørselen er uunngåelig – og svært kraftig. Asim er bare halvveis ute da det smeller.

Filmer at de kjører Lamborghini i 336 km/t – så smeller det

Her har ulykken nettopp skjedd. Foto: Herman Bye Olsen
Her har ulykken nettopp skjedd. Foto: Herman Bye Olsen

Mistet bena – berget livet

Selv husker Asim lite hva det som skjer videre. Men han har et minne om at han ligger på fanget til Morgan G. Strand, som er ansvarlig for redning av biler på banen.

Tre uker senere ligger bilentusiasten fortsatt i koma. Legene jobber for å redde i alle fall det ene beinet hans. Men det lykkes ikke.

Asim har mistet begge beina, men berget i alle fall livet.

Video: Fredriks gamle Toyota parkerer Porsche-gutta

Motivert av krigsveteraner

Mens han ligger i sykesengen, leser han seg opp på andre som har mistet begge bena. På grunn av USA sitt engasjement i flere kriger verden over, er det blant krigsveteraner han finner flest historier.

– Jeg blir motivert av å høre om andre som kjemper seg tilbake. Som ikke lar seg stoppe, men lever normale liv etterpå. Du må bare ville det sterkt nok. Rullestol var ikke noe tema for meg. Jeg skulle gå igjen, sier Asim i intervjuet med Broom.

I dag går det veldig bra med Asim.

– Jeg begynte å jobbe 100 prosent i april i fjor, og det er veldig mye å gjøre på jobben. Bilen begynner også å nærme seg slutten, selv om det er fortsatt er litt jobb som står igjen. Det meste er motorjustering/bremser, Også få den i bilen, Litt ledningsnett og tilpassing, så er den klar, sier han.

I kveld starter serien Gatebil på TV 2 Zebra, og der kan du få høre mer om hva som skjedde, se bilder fra Gatebil-treffet der ulykken skjedde –og ikke minst se hva kompisene overrasket han med før treffet året etter.

Bedre medisin mot 40-årskrisen finner du ikke