VRAKDELER: Deler fra det styrtede flyet er funnet i Middelhavet. Flyets såkalte svarte bokser er ennå ikke funnet. Egyptian Military/Handout via Reuters 
VRAKDELER: Deler fra det styrtede flyet er funnet i Middelhavet. Flyets såkalte svarte bokser er ennå ikke funnet. Egyptian Military/Handout via Reuters  Foto: Handout

– Funn tyder på eksplosjon i havarert Egypt Air-fly

Menneskelevninger som er funnet ved krasjstedet tyder på at det skjedde en eksplosjon om bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser en egyptisk rettsmedisiner ifølge nyhetsbyrået AP.

Rettsmedisineren jobber i teamet som analyserer levninger på et likhus i Kairo. Han sier at alle de 80 likdelene som er fraktet til likhuset er så små at de ikke en gang er hele kroppsdeler, som en arm eller et hode.

Den logiske forklaringen på det er at det har funnet sted en eksplosjon, sier kilden til AP.

Han vil imidlertid ikke spekulere i hva som forårsaket eksplosjonen.

Forsvant uten forvarsel

Airbus A320-maskinen var på vei fra Paris til Kairo med 66 personer om bord da det forsvant fra radaren tidlig torsdag morgen.

Radarobservasjoner viser at flyet gjorde to skarpe svinger og falt 25.000 fot før det styrtet i Middelhavet. Pilotene sendte ikke ut noen nødmelding før havariet.

Årsaken til styrten er ikke kjent, men egyptiske luftfartsmyndigheter har tidligere uttalt at de mener det er større sannsynlighet for at flyet ble utsatt for et terrorangrep enn at det ble rammet av teknisk svikt. Røykvarslerne i flyets toaletter skal ha blitt utløst tre minutter før flyet forsvant.

Leter fortsatt etter vraket

Mindre vrakdeler, redningsvester, bagasje og menneskelevninger er funnet, men så langt har man ikke klart å lokalisere selve flykroppen og Airbus-maskinens taleregistrator og ferdskriver. Hoveddelen av vraket antas å ligge på mellom 2500 og 3000 meters dyp i Middelhavet.

En fjernstyrt undervannsbåt ble søndag satt inn i søket etter vraket, melder BBC. Skip ig fly fra Storbritannia, Kypros, Frankrike, Hellas og USA tar også del i søket etter vraket.