Ecuadoriansk 3. divisjonslag vant 44-1 - vil i Guinness rekordbok

Se alle målene fra det utrolige oppgjøret mellom Pelileo Sporting Club og Indi Native.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

3. divisjon i Ecuador er kanskje ikke den mest omtalte delen av verdensfotballen, men i helgen skjedde det noe utrolig.

Pelileo Sporting Club vant nemlig hele 44-1 i et oppgjør mot Indi Native.

Se alle scoringene fra oppgjøret i videoen øverst.
Video med tillatelse fra Jaime Cocombin og YouTube-kanalen La Canica.

Kun snaut 300 tilskuere overvar oppgjøret mellom laget som forrige sesong nesten rykket opp til nivå to og et lag som ikke er i nærheten av å holde nivået i divisjonen, melder lokale aviser i Ecuador.

Med 24 mål fra hjemmelaget i den ene omgangen og 20 i den andre, fikk publikum absolutt valuta for pengene. Spesielt én mann utmerket seg, nemlig Ronny Medina. Toppscoreren noterte seg for ikke mindre enn 18 scoringer, mens lagkameratene Carlos Manzano og Joel Soto scoret henholdsvis seks og fem.

Ikke tid til å se ni minutter? Se fortfilmversjonen her!

Vil i Guinness rekordbok, tross 149-seier
Nå vil ecuadorianerne i Guiness rekordbok, til tross for at et oppgjør i Madagaskar i 2002 endte med en betydelig større seiersmargin. Da AS Adema vant 149-0 mot SO l'Emyrne i 2002, var nemlig alle scoringene selvmål.

SO l'Emyrne protesterte den gangen mot et feilaktig straffespark imot i sin foregående kamp ved å bruke hele kampen på å sette ballen i eget nett så mange ganger som mulig. Oppgjøret er anerkjent av rekordboken som det i fotballverdenshistorien med størst seiersmargin, men en annen lokalavis i Ecuador skriver at Pelileo nå går for en plass i boken under følgende overskrift: «Pelileo SC y un 44-1 para los Records Guinness ».

De sammenligner nemlig prestasjonen med den Arbroath FC stod for i den skotske cupen i 1885, da Bon Accord FC ble slått 36-0. Det hører med til den historien at dommer Dave Stormont i ettertid skal ha innrømmet at dersom han hadde lagt seg på en strengere linje så ville det blitt 43-målsseier også den gangen. Sju scoringer ble nemlig annullert for det som muligens var noe tvilsomme offsideavgjørelser.

PS! 36-målsseier forekom også forrige sommer, da FC Infonet Tallinn slo Virtsu Jalgpalliklubi 36-0 i den nasjonale cupen i Estland 16. juni 2015.

PS 2! Det viser seg også at det i Norge er blitt spilt en kamp med gigantisk seiersmargin. Kirkenes 2 vant nemlig 39-0 mot Pasvik Hauk i 4. divisjon i 2008. Hvorfor denne kampen ikke er nevnt som potensiell rekord i The Mirrors sak fra 2015, vites ikke.

Kilder: El Comercio, El Telegrafo, YouTube, The Mirror, ifinnmark.no