Irritert van Gaal nektet å forlate United uten kompensasjon – mener klubben opptrådte uredelig

Dette skriver de britiske avisen om den avsatte Manchester United-manageren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg utviklingen rundt managersituasjonen i Manchester United i TV 2s livesenter!

Sent mandag kveld kom omsider bekreftelsen: Louis van Gaals dager som Manchester United-manager er talte etter to turbulente sesonger på Old Trafford.

Den britiske fotballpressen har knapt snakket om annet enn van Gaal, Mourinho og managerbyttet de siste dagene. De tre elementene preger naturligvis også tirsdagens avisforsider på balløya.

Blant avisene som slår nyheten stort opp på sine sider, kan anerkjente The Times melde at van Gaal angivelig skal ha vært villig til å forlate managerposten vederlagsfritt.

Manchester Uniteds håndtering av situasjonen skal imidlertid ha endret nederlenderens mening. Van Gaal, som ved tidligere anledninger har takket nei til kompensasjoner, mener United-direktør Ed Woodward opptrådte uredelig de siste månedene av sesongen. Samtidig som United leverte en rekke med gode resultater, skal Woodward ha innledet samtaler med Mourinhos representanter. En irritert Van Gaal endret mening og krevde dermed å bli kompensert fullt ut. Van Gaal forlater United med en fallskjerm på drøyt 60 millioner kroner ett år før kontraktens utløp.

Det er ventet at Mourinho vil bli bekreftet som ny Manchester United-manager i løpet av denne uken.

Med seg på flyttelasset fra London har portugiseren sin trofaste følgesvenner og assistent Rui Faria. Også Silvino Louro og to andre assistenter er ventet å komplementere Mourinho. Det betyr at plassen på benken på drømmenes teater kan bli trang for klubblegende Ryan Giggs. The Telegraph skriver at waliseren kan komme til å avslutte sitt nesten 30 år lange opphold i klubben når Mourinho gjør sin entré.

Sky Sports på sin side hevder at Giggs vil få et tilbud til å bli værende i støtteapparatet, men ikke som assistenttrener. Det er ventet at Giggs vil ha et møte med Mourinho etter at den tidligere Porto-, Chelsea-, Inter- og Real Madrid-manageren setter pennen til en United-kontrakt – en ganske så lukrativ kontrakt. Mourinho kommer trolig til å signere en treårskontrakt verdt 435 millioner kroner.

Se de engelske avisforsidene i bildekarusellen øverst på siden!