SKAL HOLDE FORELESNINGER: Hollywood-skuespilleren og regissøren Angelina Jolie starter på et universitet i London. Foto: Stella Pictures
SKAL HOLDE FORELESNINGER: Hollywood-skuespilleren og regissøren Angelina Jolie starter på et universitet i London. Foto: Stella Pictures Foto: HT / Bestimage

Ny karrierevei for Angelina Jolie – nå blir hun lærer

Den Oscar-vinnende skuespilleren Angelina Jolie (40) blir lærer på britisk prestisje-universitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Superstjernen Angelina Jolie (40) har mange talenter, og i tillegg til å være kjent for sin rolle i filmer som Maleficent og Salt, er hun regissør og menneskerettighetsforkjemper.

Hun har allerede en lang CV, og nå starter hun også som gjesteforeleser ved prestisje-universitetet London School of Economics, skriver Independent.

Skal undervise masterstudenter

Sammen med blant andre den tidligere utenriksministeren William Hauge, skal hun undervise masterstudenter ved universitetets avdeling for kvinnerettigheter, fred og sikkerhet.

– Jeg er veldig glad for at dette masterprogrammet har blitt opprettet. Jeg håper andre institusjoner vil følge deres eksempel, siden det er avgjørende at vi får en større diskusjon om hvordan vi kan bedre kvinners rettigheter og stoppe vold, sier Jolie, ifølge Independent.

Jolie har lenge vært FN-ambassadør, og kampsakene hennes har vært blant annet å stoppe kjønnslemlesting og bruk av voldtekt som et våpen under krig.

– Jeg gleder meg til både å lære bort, og å lære fra studentene, i tillegg til å dele mine erfaringer fra mitt arbeid med ulike nasjoner og FN, sier Jolie.

Kritiserer Europa

I det senere har Jolie vært svært opptatt av flyktningkrisen og Europas måte å håndtere den på. Tidligere denne måneden advarte Jolie mot det hun mener er en økende fryktkultur.

– Frykten for ukontrollert migrasjon har svekket regjeringenes tillit og evne til å kontrollere situasjonen. Det har gitt rom for at politikk preget av frykt og separasjon får gjennomslag, sa hun.

Angelina Jolie skal også snart i gang med innspillingen av Maleficent 2, i tillegg til at hun er aktuell med en film om en barnesoldat i Kambodsja, som hun har regissert.