SKULPTURPARK: Kronprinsessen var før helgen med å åpne prinssse Ingrid Alexandras skulpturpark i slottsparken. FOTO: Stella Pictures
SKULPTURPARK: Kronprinsessen var før helgen med å åpne prinssse Ingrid Alexandras skulpturpark i slottsparken. FOTO: Stella Pictures

Mette-Marit satt ut av rygg-
problemer – avlyser gallamiddag

Kronprinsessen har for vondt i ryggen til å være til stede under en flere timer lang gallamiddag på slottet mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det polske presidentparet Andrzej Duda og fru Agata, er i dag på gallamiddag på slottet med det offisielle Norge til stede.

Men fra kongefamilien stiller kun kong Harald og dronning Sonja samt kronprins Haakon som blir ledsaget av prinsesse Astrid.

Vondt i ryggen

Kronprinsessen har med andre ord meldt frafall til den offisielle middagen.

– HKH Kronprinsesse Mette-Marit deltar ikke på kveldens gallamiddag for det polske presidentparet. Kronprinsessen har fått problemer med ryggen som gjør at kveldens arrangement blir for omfattende, sier kommunikasjonssjef ved slottet, Marianne Hagen til TV 2.

Deltok tidligere på dagen

Mette-Marit har vært til stede på tidligere arrangementer mandag formiddag, men måtte altså melde pass til en flere timer lang gallamiddag som nok ville gjort vondt verre for kronprinsessens rygg.

– Kronprinsessen deltok i mottaket av presidentparet og i kongeparets lunsj for gjestene tidligere i dag, forteller Hagen til TV 2.

– Det er synd at kronprinsesse Mette-Marit har måttet melde forfall ved kveldenss gallamiddag for Polens president på Slottet i Oslo. Men vi får håpe det ikke er alvorlig. Kronprinsessen så faktisk ut som hun slet litt ved mottagelseseremonien i regnværet på Slottsplassen mandag morgen, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Operert i ryggen

Mette-Marit har slitt med ryggproblemer i åtte år etter at hun falt på utenlandsbesøk i 2008.

– Kronprinsessen har slitt med tilbakevendende plager i rygg og nakke etter et stygt fall under et besøk i Ukraina i 2008 – og hun har også måttet foreta et par operative inngrep, sier Totland.

Hun pådro seg en hjernerystelse etter fallet og var den gang sykmeldt i tre uker. Hun var også sykemeldt tre uker i 2010. I 2013 ble hun operert i nakken etter at hun hadde slitt mye med smerter.

I dåp på fredag

At kronprinsessen nå avlyser gallamiddagen er dårlig nytt med tanke på resten av uken.

Fredag er det dåp for den svenske kronprinsesse Victorias lille gutt, prins Oscar, og flere spekulerer nå i om Mette-Marit er aktuell som gudmor.

– Vi får håpe at Mette-Marit denne gang mest er føre var – og at plagene ikke blir langvarige. Førstkommende fredag skal kronprinsesse Mette-Marit nemlig sammen med kronprins Haakon være gjest i lille prins Oscars dåp i Stockholm, og mye tyder på at kronprinsesse Victoria og prins Daniel har valgt nettopp henne til å være sønnens gudmor, sier Totland til TV 2.

KOM I STØVLER: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kom hånd i hånd på Slottsplassen da de og kongeparet tok imot det polske presidentparet. Mette-Marit hadde valgt støvler for anledningen, mens dronningen og presidentfruen ankom i henholdsvis støvletter og høye hæler. Om det var været eller ryggproblemene som var avgjørende for skovalget, er uvisst. Lise Åserud / NTB scanpix
KOM I STØVLER: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kom hånd i hånd på Slottsplassen da de og kongeparet tok imot det polske presidentparet. Mette-Marit hadde valgt støvler for anledningen, mens dronningen og presidentfruen ankom i henholdsvis støvletter og høye hæler. Om det var været eller ryggproblemene som var avgjørende for skovalget, er uvisst. Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise
VOND RYGG: Også inne i Fugleværelsen på Slottet gikk kronprinsessen for lave sko, noe som tyder på at hun har hatt vondt i ryggen hele dagen. Her er prinsesse Astrid, kronprins Haakon, Agata Kornhauser-Dudas, Polens president Andrzej Duda, Kong Harald, dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit på det offisielle bildet fra statsbesøket.Foto: Liv Osmundsen / Det kongelige hoff / NTB scanpix
VOND RYGG: Også inne i Fugleværelsen på Slottet gikk kronprinsessen for lave sko, noe som tyder på at hun har hatt vondt i ryggen hele dagen. Her er prinsesse Astrid, kronprins Haakon, Agata Kornhauser-Dudas, Polens president Andrzej Duda, Kong Harald, dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit på det offisielle bildet fra statsbesøket.Foto: Liv Osmundsen / Det kongelige hoff / NTB scanpix Foto: Liv Osmundsen / Det Kongelige Hoff