Politiet i Rio de Janeiro gjennomfører en anti-terrorøvelse på en busstasjon i byen i forkant av OL.  
Politiet i Rio de Janeiro gjennomfører en anti-terrorøvelse på en busstasjon i byen i forkant av OL.   Foto: Tasso Marcelo

Brasil advarer: – IS planlegger terror under OL

Brasiliansk anti-terrorsjef mener man har god grunn til å frykte terror under OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brasils anti-terrorsjef Luiz Alberto Sallaberry hevder ifølge Daily Mail at det er høyst troverdig at terrorgruppen IS vil gjennomføre et terrorangrep under OL i Rio de Janeiro.

Sallaberry sier videre at det blir tatt alle mulige forholdsregler for å hindre et mulig anslag under lekene.

Tre måneder før OL starter forbereder den brasilianske etterretningsorganisasjonen seg på alle eventualiteter.

Brasil har lenge ansett seg som et usannsynlig terrormål, takket være sin historiske status som en alliansefri, multikulturell nasjon uten fiender.

I pressemeldingen sier Sallaberry videre at trusselen har økt de siste månedene, som følge av terrorangrep i andre land. Og en økning i det de mener er brasilianere som har tilknytning til IS.

Anti-terrorsjefen bekrefter også at de har mottatt en reell trussel mot lekene.

Franske Maxime Hauchard, som tidligere har blitt identifisert som en av bødlene i en henrettelsesvideo fra terrorgruppen IS, twitret i november: «Brasil, dere er vårt neste mål».

Ifølge Daily Mail skal 85.000 sikkerhetspersonell passe på de rundt 350.000 - 500.000 turistene som er ventet til byen under OL. Dette er det dobbelte antall av hva som var i aksjon under OL i London i 2012.