I LANDSLAGSVARMEN: Sarpsborg 08-spiller Anders Trondsen får leve guttedrømmen når han er med Norges landslagstropp mot Portugal søndag.  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
I LANDSLAGSVARMEN: Sarpsborg 08-spiller Anders Trondsen får leve guttedrømmen når han er med Norges landslagstropp mot Portugal søndag.  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

Prioriterer privatlandskamp over seriekamp: – Gledelig for spilleren og klubben

Landslagsuttaket av Anders Trondsen gjør at Sarpsborg 08 mister en viktig brikke mot Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sent søndag kveld kom nyheten om at Anders Trondsen blir kalt inn til privatlandskampen mot Portugal kommende søndag.

– Dette er noe jeg har drømt om veldig lenge. Sarpsborg har vært veldig medgjørlige og hele tiden vært klare på at jeg skulle få dra, sier Trondsen til TV 2.

– En ny milepæl for oss

Å prioritere en ubetydelig landskamp over en viktig seriekamp kan anses som oppsiktsvekkende, men sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, mener at det var det eneste riktige.

– Trondsen er en av våre bedre spillere, men troppen vår er veldig bred. Vi har tre sentrale midtbanespillere som er klare og i god form. De gutta får klare seg uten Trondsen, sier Berntsen.

Anders Trondsen er den tredje Sarpsborg 08-spilleren som når blir tatt ut på landslaget siden klubben ble stiftet i januar 2008.

– Det er veldig gledelig for spilleren og klubben. Det er en ny milepæl for oss, og det er veldig motiverende for klubben og for medspillerne.

Landslagsuttaket kan også bety noen ekstra kroner i klubbkassa ved et eventuelt videresalg.

– Først og fremst ønsker vi å forbedre det sportslige produktet vårt. Det som kan være en hyggelig bieffekt for oss er at vi blir enda mer attraktiv for gode, unge fotballspillere, sier Berntsen.

Overrasket over uttaket

21-åringen har hatt en meget positiv utvikling og etablert seg som en viktig brikke på midtbanen til Sarpsborg 08.

Lillehammer-gutten hadde likevel ikke turt å håpe på landslagsdebut allerede i år.

– Det kom veldig overraskende. Geir Bakke ga meg beskjed om at Høgmo skulle ringe meg, men jeg visste jo ikke hva det handlet om, sier Trondsen.

Heller ikke Trondsen frykter at landslagsuttaket får konsekvenser for klubben i lørdagens kamp.

– Vi har veldig god bredde i stallen, så vi skal nok dra opp til Tromsø og ta tre poeng selv uten meg.