INGEN SPOILERS I BILDETEKSTEN: All men must die i Game of Thrones. Foto: C More
INGEN SPOILERS I BILDETEKSTEN: All men must die i Game of Thrones. Foto: C More

Game of thrones-episoden som endrer alt:

– Den tristeste episoden siden «The Red Wedding»

Internett er i sjokk over Game of Thrones. Igjen. OBS! Inneholder spoilers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Game of Thrones lever jammen opp til slagordet «All men must die», og slutter aldri å sjokkere fansen med sin rå brutalitet og lite kjærlighet for hovedrollene.

Så mye har vi lært av seriens første fem sesonger, at vi vet at ingen er trygge i sjette sesong. Likevel ble det en tårevåt opplevelse for mange da femte episode ble gjort tilgjengelig søndag i USA og mandag i Norge.

Huffington Post sine journalister går faktisk så langt som å kalle det den tristeste episoden siden det beryktede «Red Wedding», der Rob Stark og hans allierte ble brutalt slaktet ned.

Dette er episoden som endrer alt, skriver mange.

Spoilers følger

Dersom du ikke har sett episoden ennå og vil bli overrasket, må du slutte å lese nå. Kanskje du heller skal ta en titt på bildene av hvordan skuespillerne ser ut i virkeligheten, lese artikkelen om Melisandre-skuespilleren som hater nakenscenene eller lese om noe helt annet.

Leser du videre nå, er det på eget ansvar. Spoilere følger!

Er du sikker på at du vil lese videre?

Ok. I episoden med navnet «The Door» får vi endelig vite hvordan Hodor ble den han er i dag, og grunnen til det, er ganske enkelt tragisk.

KUN FIKSJON: Innimellom er det kanskje greit å huske at det tross alt bare er en TV-serie. FOTO: HBO
KUN FIKSJON: Innimellom er det kanskje greit å huske at det tross alt bare er en TV-serie. FOTO: HBO Foto: HELEN SLOAN

Skjebnesvangert

Først får Bran vite at de små, merkelige menneskene han er sammen med i grotten faktisk er de som skapte The White Walkers. Ouch! Children of the Forest skapte nemlig uhyrene for å beskytte seg mot menneskene, som kom for å hogge ned de hellige trærne deres.

Deretter går det nedover. Mens Bran og Three-Eyed Raven er opptatt med et syn tilbake i tid på Winterfell, blir grotten invadert av levende døde.

Både Summer, Brans kjære monsterulv, Three-Eyed Raven og flere av Children of the Forest blir drept, mens Meera, Bran og Hodor klarer å unnslippe. De kommer til en stor dør som de gjemmer seg bak.

– Tristeste episoden

Vi er vant til å se blodsøl i Game of Thrones, og brutale invasjonen er én ting. Men den grusomme måten de dreper Hodor på, får mange til å ta til tårene.

R.I.P. SUMMER: Kjempeulven Summer dør i den nyeste episoden av Game of Thrones. Foto: HBO/C More
R.I.P. SUMMER: Kjempeulven Summer dør i den nyeste episoden av Game of Thrones. Foto: HBO/C More

– Jeg tror ikke noen kan se denne scenen uten å begynne å gråte, skriver The Daily Beast sin journalist Melissa Leon.

Også hun mener dette er en av de aller tristeste episodene i Game of Thrones sin historie.

Bran er fortsatt i fortiden på Winterfell, og går inn i hodet til unge Hodor, på den tiden kjent som Willis. I nåtid roper Meera at Hodor må holde igjen døra slik at ikke de levende døde skal komme igjennom. Siden Bran er inne i hodet til unge Willis i fortiden, hører Willis ropene til Meera.

Gjør Hodor gal

R.I.P. HODOR: Mange sørger over at Hodor døde en tragisk, men heroisk død. Foto: HBO/C More
R.I.P. HODOR: Mange sørger over at Hodor døde en tragisk, men heroisk død. Foto: HBO/C More

Han begynner derfor å gjenta «hold the door, hold the door», helt til det bare blir «hodor, hodor» av ordene. Dette skal vise seg å være det siste ordet Hodor noen gang kan si. På den måten ble nemlig Willis borte for godt, og Hodor ble skapt.

I nåtid holder Hodor holder tappert igjen døra slik at Meera og Bran kan stikke av, og blir til slutt revet i stykker av de levende døde.

På den måten fikk vi svar på noen av Westeros største mysterier: Hvor White Walkers kom fra, og hvorfor Hodor kun klarte å si ett eneste ord. Vi fant også ut at Bran kan endre fortiden når han får tilbake i tid, og det endrer alt. Spillereglene er endret, og denne gangen endte det skjebnesvangert for Willis, som aldri ble den samme igjen.

R.I.P, Hodor. Hodor!

Den triste episoden går selvfølgelig ikke ubemerket hen i sosiale medier, som mandag overstrømmes av meldinger om tapre Hodor.

Mange sørger også over Brans ulv Summer, som døde mens han forsøkte å beskytte følget.