Hotel Cæsar feirer episode 3000 med en heftig musikal

– Vi går langt utover våre egne grenser, sier skuespiller Anette Hoff. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hotel Cæsar feirer episode 3000 med sang og dans gjennom en hel episode som er laget som en musikal.

Handlingen er rundt Juni Anker Hansen som har fått en kraftig hodeskade, og må på sykehuset i full hast. Men mens hun kjemper for livet med familien rundt seg, har hun en drøm som utspiller seg som en musikal.

Utfordrende innspilling

Anette Hoff har spilt rollen som Juni Anker Hansen siden første sesong i 1998.

Hun synes det er stor stas å markere episode 3000 med dans og sang. Selv om hun ikke er skolert sanger har hun likevel litt erfaring fra oppsetninger der hun har sunget.

– Det var veldig utfordrende, morsomt og slitsomt. Det er veldig annerledes å trå ut i sang og kombinere spillescener med musikk, sier hun.

Resultatet har blitt en episode som er langt fra en vanlig Hotel Cæsar-episode.

– Det har blitt en veldig annerledes episode som jeg håper og tror publikum vil sette pris på. Vi går langt ut over våre egne grenser. Det er en gave til publikum og oss selv, sier hun om jubileumsepisoden.

Stor kjærlighet til serien

Spesialepisoden ble spilt inn i løpet av tre uker i februar, med forberedelser og innspillinger som var svært krevende for skuespillerne og crewet. Nå gleder skuespilleren seg til å vise resultatet til fansen.

MIDTPUNKT: Scene fra musikalen der Juni Anker Hansen har dilemmaet om hun skal bli på Hotel Cæsar eller ikke. Fotograf: Geir Egil Skog.
MIDTPUNKT: Scene fra musikalen der Juni Anker Hansen har dilemmaet om hun skal bli på Hotel Cæsar eller ikke. Fotograf: Geir Egil Skog. Foto: Geir Egil Skog

– Alle som jobbet her på huset gikk utover alle sine grenser. Men det skaper jo også et stort samhold. Det ble en vitamininnsprøytning for oss, akkurat som jeg håper at det blir det for publikum.

Ble rørt

Resultatet har også blitt en hyllest til alle som jobber med Hotel Cæsar til daglig, mener hun.

– Jeg synes også at det var en veldig vakker historie om Hotel Cæsar, som fenomen og som univers, så jeg ble veldig rørt av den. Jeg tror publikumet vårt vil elske den, sier Hoff.

Da hun startet hadde hun aldri trodd at hun noen gang skulle være med å spille inn episode 3000. Blant skuespillerne er hun den som har vært med i serien lengst, med unntak av noen korte pauser.

SKUESPILLERNE: Bilde fra musikalen. Fotograf: Geir Egil Skog.
SKUESPILLERNE: Bilde fra musikalen. Fotograf: Geir Egil Skog. Foto: Geir Egil Skog

Musikalen gjenspeiler kanskje derfor også hennes virkelige forhold til serien.

– Jeg er knyttet til Hotel Cæsar og i dette universet som vi har skapt, og jeg har stor kjærlighet til det, sier hun.

Enorme mengder TV

Siden 1998 har det blitt laget 1150 timer med Hotel Cæsar. Alle episodene ligger tilgjengelig på TV 2 Sumo, og det vil ta deg 47 hele døgn å se gjennom alt.

– Det kjennes fantastisk og litt surrealistisk å runde 3000-tallet. Jeg er ydmyk og takknemlig for alle de som har stått på i produksjonen og de i TV 2 som har jobbet for at man nå skriver norsk tv-historie, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

Nytt kjent fjes i Cæsar

Til høsten sjekker den etablerte skuespilleren Bjørn Skagestad (65) inn på Cæsar. Han er også å se i den musikalske jubileumsepisoden.

SAMMEN: Anette Hoff og Bjørn Skagestad i musikalen.
SAMMEN: Anette Hoff og Bjørn Skagestad i musikalen.

I serien skal han spille Juni Anker Hansens nye flørt, Kåre Krogstad.

– Min karakter dukker opp på skjerm etter sommerferien. Jeg er veldig glad for å være i Cæsar-universet, og gleder meg til høsten, sier han i TV 2s pressemelding.

Skagestad har vært ansatt i Nationaltheateret siden slutten av 80-tallet og har i tillegg hatt en rekke forskjellige film og TV-roller.

Han spilte blant annet Georg Ahlsen i NRK-serien «Vestavind» i 1994. I filmen «Kristin Lavransdatter» fra 1995 spilte han Erlend. I tillegg har han fått flere priser for sine skuespillerprestasjoner. Deriblant Radioteatrets Blå Fugl-pris i 1991 og Per Aabels ærespris i 1998.

Musikk av Steinjo

Musikalen er regissert av Thomas Kaiser, mens Stein Johan Grieg Halvorsen, (også kalt Steinjo), er co-regissør og har komponert musikal-numrene. Episoden blir sendt på TV 2, onsdag 1. juni og blir dermed episode 83 av sesong 33 av den populære såpeserien.