Holst Engers og Stake Laengens lag trekker seg ut av sykkelsporten

IAM gir seg som sykkelsponsor etter 2016-sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vegard Stake Laengen og Sondre Holst Enger må se seg om etter en ny arbeidsgiver etter inneværende sesong. Det er klart etter at IAM trekker seg som sykkelsponsor.

Det bekrefter laget i en pressemelding.

Michel Thétaz, som startet laget i 2013, sier at han ikke har klart å finne en sponsor for de kommende sesongene.

– Jeg tar fullt ansvar for det som har skjedd, sier Thétaz.

IAM ble World Tour-lag i 2015. Det er ikke aktuelt for Thétaz å fortsette laget på et lavere nivå.

– Det er utenkelig å fortsette på et lavere nivå eller å spille en birolle i et sykkelsirkus med lag som har budsjetter på over 100 millioner kroner, sier han.

Stortalentet Holst Enger må nå på lagjakt.

– Det er ikke så mye å gjøre med det. Jeg må jo finne meg et nytt lag, så da er det bare å åpne øynene og titte litt, sier han til TV 2.

Han har ikke tenkt på hvilke lag som kan være aktuelle, men innrømmer at laget til Thor Hushovd kan være aktuelt om den tidligere sykkelproffen får inn en sponsor.

– Jeg fikk vite det i dag, så det er altfor nytt til at jeg kan si noe om det. Jeg får gjøre ferdig sesongen og gjøre det best mulig, så får jeg se hva som skjer, sier han.

Mads Kaggestad er ikke overrasket over at IAM trekker seg.

– Det har jo vært snakk om det her en liten stund. I fjor var det snakk om en fusjon mellom BMC og IAM. Det er jo veldig kjedelig for de som er involvert i det laget. De hadde endelig klart å komme seg opp på World Tour-nivå, men de har jo en sveitsisk eier og sponsor som ikke har råd til det lenger, sier han.

Han tror Holst Enger og Stake Laengen er usikre på fremtiden.

– De hadde fortjent å være på et lag på det nivået med stabilitet hvor de kan utvikle seg videre. Begge er i veldig fin utvikling, men de har ikke bedre resultater enn at de risikerer å havne tilbake der de var. Det skaper usikkerhet for dem, sier han.

– Holst Enger er i god nok form til å kunne være med i Tour de France, men jeg er litt usikker på om det er planen i utgangspunktet. De er såpass spontane at hvis Holst Enger kjører bra i Dauphine, kan han fort være inne i Tour de France, tror Kaggestad.

Holst Enger sier selv at han ikke hadde hørt noe om Tour de France. Han er heller ikke var sikker på om han føler seg klar til å kjøre Touren i år.

– Men det er kanskje større sjanse for at han får være med nå, for det kan hende at de nå sier at de bare kjører med ryttere som er i god form, sier Kaggestad.

– Han (Stake Laengen) har ikke så gode resultater, men han har kjørt veldig bra i år. Han har vist veldig god kjørestyrke i brudd, og han har vært veldig offensiv. Både han og Holst Enger er offensive ryttere. Nå blir det en rekke ledige ryttere på markedet. De må ha gode agenter som forhåpentligvis allerede nå er i gang med å finne nye klubber, avslutter han.