Det utrolige målet som aldri ble godkjent: Stolpe, stolpe, tverrligger og ut

– Vi skal være glad de ikke har mållinjeteknologi i 2. divisjon, sier Stord-trener Tommy Knarvik om ballen som utrolig nok ser ut til å ha vært over streken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Video med tillatelse fra Stord TV.

Nærmere scoring enn det Frigg var i 2. divisjonskampen borte mot Stord søndag er det faktisk ikke mulig å komme.

Ulrik Ferrer trodde han hadde gitt gjestene ledelsen 2-0 da han stormet igjennom forsvaret, og avsluttet i stolpen.

Ballen trillet på tvers av målet, over til stolpen på den andre siden, fikk et sprett opp igjen i tverrliggeren - før den gitt ut igjen på banen og i favnen på Stords keeper. Ferrer jublet, men dommertrioen vinket spillet videre.

Ulike skjebner

Men Friggs trener er ikke i tvil om at ballen var inne.

– Ballen var inne. Du kan trille en ball i stolpen 100 ganger, den vil aldri sprette rett opp. Trill en ball på den liggende stolpen inne i målet og den vil på første forsøk sprette opp i været. Om hverken linjemann eller dommer selv trekker samme slutning kan jeg ikke hjelpe dem. Det vil uansett ikke bli dømt scoring, sier Magnus Aadland til TV 2 og får støtte fra Stord-trener Tommy Knarvik.

– Det ser ut som ballen er inne, så du kan trygt si at vi var heldige at de ikke fikk det målet. Vi skal være glad de ikke har mållinjeteknologi i 2. divisjon, flirer Knarvik.

Du kan se hendelsen i videoen fra Stord TV i videovinduet øverst.

Friggs trener mener dommertrioen burde skjønt at ballen var inne basert på hvordan den oppførte seg.

– Vi hadde en hyggelig dommertrio, god tone, myndig dommer, kunne alle reglene på rams, linjemannen forflyttet seg elegant sideveis og hadde tydelige markeringer med flagget sitt. Men alle som har skutt en ball mot ett mål oppfattet at denne var inne. Men vi er ferdig med dette, vi har mer enn nok å rette på hos oss selv om vi ikke skal følge opp treninga til dommerne også, sier Aadland.

Vondt ble til verre for Frigg da Stord utlignet på overtid.

Står for avgjørelsen

Kampleder Bjørn Tore Tvedt mener imidlertid at han ikke kunne gi scoring uavhengig av hvordan ballen gikk.

Han mener også at ballen kan ha fått den spretten av en støttefunksjon på målet, og påpeker at det på mange mål er løsninger for hjul som kan lure dommerne.

– Jeg kan ikke med sikkerhet si at denne er inne, og står for det vi gjorde. Dette er noe jeg lever fint med, da jeg ikke ser ikke at vi kunne gjort noe annerledes basert på det vi så. Jeg tror ikke jeg opplever noe lignende igjen, sier Tvedt til TV 2.

– Det er en veldig spesiell situasjon. Det skal vel nesten ikke være mulig at den går fra ene stangen, via andre (eventuelt den liggende stolpen inne i målet), så opp i tverrligger og ende tydelig godt INNE på banen, sier han.

Han forstår hvorfor Frigg-treneren er så bastant på at ballen krysset streken.

– Jeg følger absolutt resonnementet til Friggs trener her, men om vi som dommere er det minste i tvil om hele ballen har vært inne så kan vi i null av 100 tilfeller godkjenne målet. Vi kan ikke tippe, beregne eller anslå at den har vært over linjen. Gjør vi det og bommer, så har vi virkelig skutt oss selv i foten. Mållinjeteknologi har vi ikke, og jeg tror ikke Stord-trener Knarvik hadde vært veldig fornøyd om vi dømte mål fordi vi trodde ballen var inne.

Selv hevder Knarvik at dette er en del av fotballens natur, spesielt i lavere divisjoner.

– Min første reaksjon er at den ballen var inne. Jeg vet ikke hvilken posisjon dommerne hadde og hva de så, men linjemannen hadde nok ikke en spesielt bra vinkel. Det er slikt som skjer i fotball med ujevne mellomrom, man ser det på høyere nivå enn 2.divisjon også, sier den tidligere Leeds- og Brann-spilleren som nå trener Stord.

– Vi var heldige denne gangen. Neste gang kan det gå mot oss. Generelt tror jeg Frigg skal være fornøyd med uavgjort, vi hadde masse sjanser, men jeg skjønner godt at de føler seg snytt på grunn av målet.

Gir Frigg honnør

Han roser måten gjestene fra Oslo opptrådde på etter den forsmedelige situasjonen.

– Det var ikke store protestene. De prøvde jo å si fra om at ballen var inne, og det forstår jeg. Så jeg må virkelig gi honnør til Frigg. Det er lag som hadde gått helt av skaftet om de hadde fått en slik avgjørelse mot seg. Det ble ikke noe galskap med dommeren verken da situasjon skjedde eller etter kampslutt, sier Knarvik.

Den reaksjonen gjør at Frigg-treneren er ekstra stolt av sitt eget lag.

– Spillerne viste selvfølgelig frustrasjon, men siden spillet gikk videre og Stord gikk direkte på en overgang måtte vi alle sammen omstille og komme oss videre. Vi må akseptere at vi ikke fikk målet. Der er jeg stolt av guttene. Men det er klart at etter matchen... fra kl. 15 til flyet fra Flesland gikk hjem 20.30. Det var mange som brukte mye tid på den situasjonen. At vi spiller til dommeren blåser betyr ikke at det ikke plager oss.