Strømsgodset tar avstand fra Keitas våpenfeiring

– Vi skal gi ham en ganske klar beskjed om at han må tenke seg om, sier Godsets daglige leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodsets Muhamed Keita (25) måtte tåle kritikk fra klubbledelsen etter å ha lagt ut et bilde på Instagram poserende med et gevær og en pistol før helgen.

Spilleren la seg langflat og ba om unnskyldning. I søndagens 3-2-seier over Vålerenga valgte Keita å markere episoden med en våpenfeiring etter å ha scoret sitt første mål i Tippeligaen for sesongen.

– Det kan hende det har noe med Instagram å gjøre. Det var en liten feiring. Kanskje det er den nye feiringen min nå, sa Keita til TV 2 etter kampen.

Til VG beklager Keita igjen. Han sier han skjønner at han er et forbilde, men nå er saken lagt død.

Bildet som fikk Muhamed Keita i trøbbel. Godset-spilleren har fjernet bildet fra Instagram.
Bildet som fikk Muhamed Keita i trøbbel. Godset-spilleren har fjernet bildet fra Instagram.

– Folk må skjønne humoren. Instagram-bildet var ikke vondt ment. Og derfor ville jeg lage en humoristisk feiring for å markere at det bare var en spøk, sier Keita til avisen.

Før helgen uttalte daglig leder Erik Espeseth at publisering av det omtalte bildet viste dårlig dømmekraft av Keita som et forbilde for barn og unge. Tonen er det samme mandag formiddag.

– Det at han tilsynelatende feirer med å illustrere at han holder et våpen etter scoringen, tar vi selvfølgelig avstand fra. Vi mener det er veldig uklokt og at han ikke burde gjort det. Vi skal gi ham en ganske klar beskjed om at han må tenke seg om, sier Espeseth til TV 2.

Den daglige lederen håper at Keita nå tar lærdom av det som har skjedd de siste dagene.

– Jeg vil ikke tro det kommer til å få andre konsekvenser denne gangen, sier Espeseth.

TV 2s fotballekspert mener Keita burde droppet markeringen i søndagens kamp.

– Keita handler av og til før han tenker gjennom konsekvenser. Det er Keitas væremåte på godt og vondt. Akkurat her kunne han latt det ligge, sier TV 2s fotballekspert Freddy dos Santos.