KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere fra politiet var på plass ved fotobutikken i Stavanger mandag morgen. Foto: Steinar Figved / TV 2
KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere fra politiet var på plass ved fotobutikken i Stavanger mandag morgen. Foto: Steinar Figved / TV 2

SJOkkbrekk i Stavanger:

Knuste fotobutikk og stjal for millioner

Tyver tok seg inn i fotobutikk i Stavanger og fikk med seg verdier til flere millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 03.09 i natt fikk politiet i Stavanger melding om et grovt tyveri i en fotobutikk i Romsøegården i sentrum av Stavanger.

En stjålet bil skal ha rygget inn i fotobutikken og fotoutstyr for millioner av kroner er stjålet, opplyser Rogaland politidistrikt.

– Gjerningsmennene har brukt en bil som rambukk inn i inngangspartiet på en foto-forretning. Det kan være snakk om at millionverdier er gått tapt, ifølge eieren av butikken, opplyser operasjonsleder Tor Helge Stavik i Rogaland politidistrikt til TV 2.

Jakter spor

Politiet jobber nå med søk og sporsikring etter det politiet omtaler som et «sjokk-brekk».

– Vi har ingen konkrete spor enda. Har ikke fått sett så mye på video-overvåkningen i området på grunn av tidspunktet på døgnet, og vi prioriterer søk per nå, opplyste Stavik til TV 2 klokken 05.00 i natt.

BUTIKKEIER: Arnt Ove Jøssang eier butikken som ble ranet. Foto: TV 2
BUTIKKEIER: Arnt Ove Jøssang eier butikken som ble ranet. Foto: TV 2

Arnt Ove Jøssang eier butikken som ble ranet. Han ble oppringt av vaktselskapet sitt klokken 03 natt til mandag.

– Da hadde alarmen gått. Jeg vet lite per nå, og har ikke sett noe annet enn at det er et knust inngangsparti og at hyllene inne er tomme. Jeg vil anslå det er tatt varer for et par millioner kroner, sier han.

– Travelt

Han understreker at butikken er forsikret, men at det nå vil påløpe mye ekstraarbeid den nærmeste tiden.

– Jeg har aldri opplevd lignende. Jeg er litt overrasket - det er midt i sentrum, de må ha hatt det rimelig travelt der inne, sier han.

På få dager er to forretninger i Stavanger-området blitt utsatt for svært grove og svært like innbrudd.

Natt til lørdag tømte tyver en Expert-forretning på Forus for opp mot hundre laptoper etter å ha brast en stjålet kassevogn gjennom en av portene inn til butikklokalet.