Tabbet seg ut mot Viking: – Tragikomisk!

Håkon Skogseid med kjempemiss da Viking slo Lillestrøm på Åråsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm – Viking 1-2 (0-1):

LSK-backen Håkon Skogseid, som tidligere i karrieren spilte fem sesonger for nettopp Viking, tok alt ansvar for Vikings scoring.

På klønete vis mistet han ballen til Samuel Adegbenro, som igjen fant lagkamerat Suleiman Abdullahi foran nesten åpent mål.

Suleiman Abdullahi scoret sikkert og sendte Viking i ledelsen etter 22 minutter.

– Nei, det er rett og slett for dårlig. Det er tragikomisk at jeg skal gi et så dårlig tilbakespill, sukket Håkon Skogseid til TV 2 Sporten om episoden der han tabbet seg ut før Vikings 1-0-scoring.

Malaury Martin kunne hindret Skogseid fra å bli syndebukk da han utlignet til 1-1 fra straffemerket i det 77. minutt. Men i sluttminuttene dukket Samuel Adegbenro opp og satte inn 2-1-scoringen for Viking.

På overtid kunne Fred Friday sørget for 2-2. Avslutningen fra toppscoreren traff imidlertid tverliggeren, og Viking vant 2-1.

LSK-treneren: – Tapte etter dommertabbe
Seieren sendte Viking opp på en sjuendeplass på tabellen, mens Lillestrøm ligger på plassen bak med 16 poeng.

– Det er typisk at Viking fikk seiersmålet etter et svært billig frispark. Jeg sa til dommeren at jeg var uenig i at Viking skulle fått frispark i forkant av scoringen. Men vi var ikke gode nok og fortjente ikke å ta poeng her. Men da vi fikk inn 1-1-målet er vi litt frustrerte over å tape en kamp etter en dommertabbe, sukket LSK-trener Rúnar Kristinsson til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Vikings trener Kjell Jonevret var naturligvis fornøyd med nok en sterk borteseier.

– Jeg syntes synd på spillerne da LSK utlignet på straffespark. For vi hadde god kontroll på kampen. Det hadde vært tøft om vi ikke fikk med oss alle tre poengene her. Spillerne gjennomførte en veldig god bortekamp, sa Kjell Jonevret.

– Usikker på om det var straffespark
Snaue kvarteret før slutt utlignet Lillestrøm fra straffemerket.

Malaury Martin satte ballen i hjørnet, men Viking-keeper Iven Austbø fikk en hånd på ballen og kunne fort reddet.

TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen var usikker på om det var riktig å gi straffespark.

– I duellen i forkant så ser det ut som om Viking-spilleren er først på ballen. Men det er vanskelig å si. Straffesparket var ikke noe særlig godt slått, og Vikings keeper kunne fort reddet, mente han.

Tre minutter før slutt dukket imidlertid Samuel Adegbenro opp i Lillestrøms felt og satte inn 2-1-ledelse for Viking.

Scoret etter Skogseid-tabbe
Viking var nådeløse da Suleiman Abdullahi utynttet en stygg miss av den tidligere Viking-spilleren Håkon Skogseid og tok ledelsen i det 22. minutt.

– Det var veldig fortjent at Viking tok ledelsen med tanke på sjansene de hadde tidligere. Men det var en gedigen miss av Håkon Skogseid i forkant der, sa TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen etter Vikings 1-0-scoring.

Gjestene fra Stavanger skapte en rekke sjanser i løpet av de første 45 minuttene på Åråsen, men maktet kun å score én gang.

Slik startet lagene:

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL

Lillestrøm (4-4-2): Jacob Faye Lund - Ole Martin Rindarøy, Marius Amundsen, Frode Kippe, Håkon Skogseid -Bassel Jradi, Mohamed Ofkir, Innocent Bonke, Marius Lundemo - Erling Knudtzon, Fred Friday

Innbyttere: Emil Gundelach Ødegaard, Martin Filip Falkeborn, Malaury Martin, Arni Vilhjalmsson, Erik Næsbak Brenden, Jørgen Kolstad, Michael Jakobsen

Viking (4-5-1): Iven Austbø - Andre Danielsen, AJ Soares, Karol Mets, Kristoffer Haugen - Claes Kronberg, Joackim Jørgensen, Abdisalam Ibrahim, Björn Daniel Sverrisson, Samuel Adegbenro - Suleiman Abdullahi.

Innbyttere: Pål Vestly Heigre, Patrick Pedersen, Zymer Bytyqi, Michael Enge Haukås, Tor Andre Skimmeland Aasheim, Usman Sani Sale Hassan, Mathias Bringaker