Jake Bugg: – Jeg er singel og det er mange pene jenter i Norge

Den britiske rockeren Jake Bugg (22) gleder seg til konserter i Bergen og Tønsberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jake Bugg er bare 22 år gammel, men allerede en godt etablert artist. Den geniforklarte sangeren ble omtalt som britrockens redningsmann da han slo gjennom for fire år siden.

Glad i Norge

Jake Bugg har spilt i Norge ved en rekke anledninger før og i sommer spiller han to konserter på Bergen Fest, 17 juni og på Slottsfjellfestivalen, 15. juli.

– Det blir fint å se seg om i Norge og jentene her er veldig pene og jeg er singel, sier han til TV 2.

Ung Bob Dylan

22-åringen fra Nottingham har blitt omtalt som en ung Bob Dylan og han har opplevd enorm suksess i England. Hans største forbilder innen musikken er The Beatles, Jimi Hendrix, Johnny Cash, og The Everly Brothers.

Han har ikke mistet bakkekontakten av den grunn, og har akkurat ansatt bestekompisen fra hjemstedet Clifton i Nottingham.

– En av mine venner skal hjelpe meg med sosiale medier, så det er ganske kult. Det er bra å ha noen fra der jeg kommer fra som kan hjelpe meg og sørge for at jeg ikke mister bakkekontakten, sier Jake Bugg.

Ung artist

TALKSHOW: Jake Bugg er svært populær i USA. Her er han gjest hos David Letterman i New York, april, 2013. Foto: Stella Pictures
TALKSHOW: Jake Bugg er svært populær i USA. Her er han gjest hos David Letterman i New York, april, 2013. Foto: Stella Pictures Foto: Fame Flynet USA

Han ble oppdaget av BBC allerede da han var 17 år, og fikk spille på Glastonbury i 2011. Hans første album skaffet ham en Brit Awards-nominasjon som en av den yngste noensinne.

– Jeg ga ut en plate og den gjorde det mye bedre enn jeg hadde trodd. Jeg hadde to managere som tok seg av meg og de lærte meg hvordan musikkverdenen fungerte. Jeg føler jeg har hatt et godt team rundt meg, avslutter han.