Anonym Ødegaard byttet ut i Castillas playoff-tap

En skuffet Martin Ødegaard måtte tåle å bli byttet ut da Real Madrid Castilla tapte den første playoff-kampen mot UCAM Murcia 1-2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

UCAM Murcia - Real Madrid Castilla 2-1 (1-1):

Martin Ødegaard og Real Madrid Castilla spilte søndag den første av to playoffkamper mot UCAM Murcia om retten til å spille i Segunda División neste sesong.

Oppgjøret var trolig et av de viktigste Martin Ødegaard har spilt for Castilla hittil i karrieren i den spanske hovedstaden.

Men Real Madrid tapte den første playoffkampen 1-2, og en anonym og tafatt Ødegaard ble byttet ut etter en drøy times spill.

TV-bildene viste en tydelig skuffet Ødegaard etter å ha blitt tatt av banen. Han så ned i bakken mens han tuslet bort på innbytterbenken.

Med 1-2-nederlag i bagasjen har både Martin Ødegaard og stjerneskuddets talenter mye å rette på i returkampen på hjemmebane mot UCAM Murcia.

Svak innsats av Ødegaard
Martin Ødegaard var svært lite involvert i spillet de første 45 minuttene. Også etter sidebyttet slet den unge nordmannen med å markere seg.

17-åringen gjorde ting enkelt da han fikk ballen, og slo for det meste støttepasninger eller pasninger på tvers av banen.

En anonym Ødegaard ble byttet ut i det 66. minutt. Cristian Cedres kom inn for nordmannen som har spilt adskillig bedre kamper for Real Madrids reservelag denne sesongen.

Ødegaard var forøvrig det første byttet Castilla gjorde i kampen.

Etter at Ødegaard forlot banen skapte Castilla en rekke sjanser til å utligne til 2-2, men Real Madrids rekrutteringslag måtte konstatere 1-2-nederlag.

Iván Aguilar snudde kampen for UCAM Murcia
Castilla tok ledelsen allerede etter ti minutter mot UCAM Murcia.

Aleix Febas møtte perfekt pasningen fra lagkamerat Mayoral og skled inn 1-0-scoringen.

Bare fire minutter senere slo hjemmelaget UCAM Murcia tilbake. Iván Aguilar kjempet seg gjennom Castilla-forsvaret og lurte inn utligningsmålet.

Fem minutter etter pause tråklet samme Iván Aguilar seg gjennom Castilla-forsvaret igjen, og sendte hjemmelaget opp i en 2-1-ledelse.

Fikk kritikk fra fotballreporter
Foran kampen fikk Martin Ødegaard kritikk av den anerkjente journalisten Raphael Honigstein.

– Karrieren har stagnert i den spanske hovedstaden , mente han.

I en lengre artikkel i Redbulletin skrev journalisten, som er fast skribent for engelske The Guardian og Süddeutsche Zeitung, at nordmannen har vært alt annet enn en suksess for Real Madrids reservelag.

– På 44 kamper for Real Madrid Castilla B i løpet av 16 måneder står han igjen med kun ett mål og fire målgivende pasninger. Det er umulig å si noe annet enn at karrieren til Ødegaard har stagnert i den spanske hovedstaden, skriver han i den lengre bakgrunnsartikkelen om Martin Ødegaards karriere i Real Madrid hittil.

Fotballeksperten med over 400.000 følgere på Twitter er imidlertid ikke overrasket over at Martin Ødegaard ikke har prestert bedre for Castilla.

– En talentknusende maskin
Han hevder nemlig at det er en kjent sak at Castilla ikke akkurat er en god arena for å utvikle unge spillere.

– En sentral person i Real Madrid beskrev Castilla som en talentknusende maskin. Castilla blir sett på som en arena med et negativt miljø der spillerne ikke spiller med hverandre, men konkurrerer mot hverandre for å bli tilbudt en A-lagskontrakt, oppsummerer Real Madrid-kjenneren.

Slik startet Castilla (4-3-3):

Abad - Fran, Salto, Reguilon, Tejero - Llorente, Febas, Muñoz - Ødegaard, Mayoral, Mariano.