– Hadde nektet å spille om kapteinen min hadde blitt behandlet sånn

Presset på Kjetil Rekdal øker etter kollapsen i Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset-Vålerenga 3-2

Det har stormet i Vålerenga etter at Kjetil Rekdal valgte å vrake kaptein Christian Grindheim fra troppen torsdag.

Etter en uke med spilleropprør og bråk på Valle skulle Vålerenga bryne seg på Strømsgodset søndag kveld. Et ungt VIF-lag imponerte og ledet 2-0 ved pause, men etter hvilen ble det full kollaps. Tre Godset-scoringer gjør at presset på Rekdal er større enn noen gang.

– Jeg må skryte av den gjengen som var ute og spilte for Vålerenga her i dag, innledet Rekdal.

– Det er brutalt tøft å stå her uten poeng. Ufattelig surt. Det fortjente ikke guttene, fortsetter han.

Rekdal har ingen planer om å gi seg i VIF.

– Jeg har ikke tenkt å gi meg. Vi har i flere år lappet på en klubb som har enorme utfordringer både på og utenfor banen. Det er klart at vi håper det kommer bedre tider med bedre økonomi. I tiden frem til det må vi jobbe med det vi har, sier Rekdal.

– Press? Ja. Men jeg er vant med det. Er det noen som tåler det aller meste, så er det jeg, fortsetter han.

– Har hatt godt av å være noen dager fra hverandre
Rekdal mener det ikke er oppsiktsvekkende at det er misnøye i en fotballgruppe.

– At det er litt mindre fornøyd folk i en fotballgruppe tror jeg det er over hele landet. Vi skal ikke overdramatisere det altfor mye. Nå er jeg mest skuffet over at vi ikke fikk med oss noe fra denne kampen, sier han.

Mandag skal han ha en samtale med Grindheim.

– Å sette meg ned med Christian er det minste problemet. Det er jeg ikke bekymret for. Vi har hatt et godt forholdt og har et godt forhold. Vi har hatt en god diskusjon, og har kanskje hatt godt av å være noen dager fra hverandre. Jeg er ganske trygg på at praten i morgen kommer med et godt utfall, sier VIF-treneren.

Rekdal innrømmer at den siste ukens hendelser har påvirket ham som trener.

– I denne bransjen lærer man nye ting hele tiden. Man er aldri utlært, og det er et vanskelig yrke. Det var lettere å være trener for 10-15 år siden da man hadde flere voksne gutter som hadde lært profesjonalitet fra starten av. Nå er det mange som kommer opp og må lære ting. I en verden med Facebook og internett er det mange meninger rundt alle fotballag og personer. Det er lett å miste litt fokus av og til, sier han.

– Har skutt seg selv i leggen
En presset Rekdal ville ikke si så mye om hendelsene den siste tiden før kampen. Christian Grindheims erstatter Herman Stengel gikk rett inn som kaptein på et ungt VIF-lag i poengnød.

I FotballXtra-studio ble opprøret i VIF et av hovedtemaene.

– Han har skutt seg selv i leggen, sier Steffen Iversen.

– Hvis kapteinen min hadde blitt behandlet sånn, så hadde jeg nektet å spille kampen, fortsetter Iversen.

Også Mini Jakobsen rister på hodet av Rekdals avgjørelse.

– At kapteinen blir satt ut av laget etter en samtale er helt håpløst. Hvis det ikke blir VIF-seier i dag blir det et leven uten like. Det bør det bli uansett resultat. Måten Rekdal har håndtert dette på som leder synes jeg er overraskende dårlig, sier han.

Brown-show
Om Rekdal håndterte Grindheim-saken på en dårlig måte, var han langt heldigere med kampplanen og inngangen til bortekampen på Marienlyst. Strømsgodset åpnet friskt, og etter to minutter ropte hjemmelagets spillere på straffespark da Tokmac Nguen gikk overende i feltet, men dommer Svein Oddvar Moen vinket spillet videre.

I motsatt ende fikk Deshorn Brown en gyllen mulighet til å gi VIF ledelsen, men jamaicaneren avsluttet svak utenfor alene med Aslak Falch.

Men Brown gjorde det langt bedre tjue minutter ut i kampen. En lang klarering fra Robert Lundström gikk over hele forsvarsfireren til Strømsgodset, og i bakrommet lurte Brown. Alene med Espen Bugge Pettersen gjorde Brown ingen feil.

Vondt ble til verre for hjemmelaget da Christian Grindheim-erstatter Herman Stengel la på til 2-0 etter 28 minutter. Ungguttens langskudd gikk via et Godset-bein, noe som satte Bugge Pettersen ut av spill.

Vålerenga var flinke til å stenge kantene til Godset, noe som frustrerte hjemmelagets spillere.

VIF fortsatte å imponere de første minuttene etter hvilen. Simen Juklerød og Elías Már Ómarsson kom til gode muligheter, men Bugge Pettersen og tverrliggeren hindret 3-0-ledelse.

Keita reduserte
Strømsgodset giret om og fikk en fortjent redusering etter 58 minutter. Muhamed Keita traff ikke rent, men volleyskuddet var mer enn godt nok til å overliste Falch i Vålerengas bur. I minuttene etter scoringen rullet Godset opp det ene angrepet etter det andre, men Falch vartet opp med flere klasseredninger.

Innbytter Petter Vaagan Moen fikk en eventyrlig mulighet da kampuret viste 65 minutter, men headingen fra kort hold gikk utrolig nok utenfor.

Det lå en Godset-scoring i luften, og den skulle komme tjue minutter før slutt. Lars-Christopher Vilsvik holdt hodet kaldt og rundet Falch før han kontrollert bredsidet ballen i lengste hjørne.

Fem minutter før slutt var snuoperasjonen et faktum. Vaagan Moen dro seg løs langs dødlinjen og vippet ballen via et VIF-bein over Falch.