RBK-treneren etter 1-1: – Haugesund slo fryktelig mye langt

FK Haugesund og Rosenborg slet med å sette sjansene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FK Haugesund – Rosenborg 1-1 (1-1):

Unggutten Ibrahim sendte Haugesund i ledelsen før Anders Konradsen utlignet for Rosenborg.

– Det var litt å henge fingrene i. Haugesund kom med trøkk og innsats, men vi tok mer over i andre omgang. Vi slet imidlertid med å finne hverandre i boksen, og Haugesund er såpass robuste i forsvar at de fikk ryddet unna, mente RBK-keeper André Hansen.

Det jevnspilte oppgjøret mellom FK Haugesund og RBK endte 1-1 søndag kveld.

– Jeg er godt fornøyd med poeng her. Dette er en vanskelig arena å komme til. Vi er spesielt god den timen i midten, men mistet energi mot slutten. De har et par som kan melde seg på i EM i friidrett i noen kasteøvelser, for FKH har noen lange innkast. Vi er ikke her for å underholde Haugesund-folket, det får de gjøre selv, sa Ingebrigtsen til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Etter pause var Rosenborg det beste laget. Men underveis hadde Rosenborg noen redninger i verdensklasse. Uansett så er jeg fornøyd med 1-1, sa FK Haugesund-trener Mark Dempsey.

Rosenborg topper dermed tabellen fem poeng foran Molde på andreplass.

– Haugesund var vanskelige å spille mot. De spilte fryktelig mye langt og gjorde det ikke enkelt for oss, men utover i kampen fikk vi mer tak på dem, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 Sporten.

Rosenborg satte ikke sjansene
Etter pause skapte FKH en rekke sjanser til å ta ledelsen mot serielederen.

Rosenborg forsvarte seg imidlertid godt, og skapte etterhvert flere gode scoringsmuligheter selv.

I en periode hadde RBK 75 prosent ballbesittelse, men til tross for overtaket maktet gjestene ikke å score på noen av sjansene de skapte.

Oppgjøret endte dermed 1-1.

Jevnspilt førsteomgang
Haugesund brukte bare 15 minutter på å ta ledelsen mot Rosenborg.

19-åringen Ibrahim traff perfekt på innlegget fra Filip Kiss og satte ballen midt i mål.

Scoringen var ungguttens andre fulltreffer i Tippeligaen denne sesongen.

Nøyaktig femten minutter senere utlignet Rosenborg. Anders Konradsen var på rett plass til rett tid etter corner fra Mike Jensen, og lurte inn 1-1-scoringen på Haugesund Stadion. Det var Konradsens fjerde mål i Tippeligaen hittil denne sesongen.

Like etter kunne FKH tatt ledelsen 2-1, men avslutningen fra Filip trillet på streken før Rosenborg fikk klarert.

Den første omgangen endte 1-1.

– Det var en jevnspilt første omgang, og egentlig rettferdig at det stod 1-1, mente kommentator Espen Ween.

Slik startet lagene:

FK Haugesund: Helge Valvatne Sandvik - David Myrestam, William Ekong, Vegard Skjerve - Kristoffer Haraldseid, Eirik Mæland, Filip Kiss, Alexander Stølås, Haris Hajradinovic - Torbjørn Agdestein, Shuaibu Ibrahim

Benken: Per Kristian Bråtveit, Sondre Tronstad, Roy André Miljeteig, Izuchukwu Jude Anthony, Kwame Amponsah Karikari, Sverre Bjørkkjær, Arent-Emil Klaussen Hauge

Rosenborg: André Hansen - Jonas Svensson, Holmar Örn Eyjolfsson, Johan Lædre Bjørdal, Jørgen Skjelvik - Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø - Matthias Vilhjalmsson, Christian Gytkjær, Yann-Erik de Lanlay

Benken: Pavel Londak, Mikael Dorsin, Elbasan Rashani, Magnus Stamnestrø, Alexander Joseph Gersbach, Riku Riski, Gudmundur Thorarinsson