– Mourinho blir neppe lenge på Old Trafford

Supporterfavoritten Juan Mata vil trolig forsvinne. Tidligere Manchester United-profil er ikke sikker på at José Mourinho er rett mann for klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like etter FA-cuptriumfen mot Crystal Palace sprakk nyheten som lenge har vært en dårlig skjult hemmelighet.

Se van Gaals beskjed til pressen etter FA-cupseieren øverst!

Tidligere Chelsea-manager José Mourinho erstatter Louis van Gaal som manager på Old Trafford.

Portugiseren vil bli offisielt presentert på en pressekonferanse tidlig neste uke.

– Blir neppe lenge
Phil Neville spilte ti sesonger for Manchester United fra 1995 til 2005 og vant blant annet Premier League seks ganger, FA-cupen tre ganger og Mesterligaen én gang med klubben.

39-åringen er usikker på om José Mourinho er rett mann for sin tidligere arbeidsgiver.

– José Mourinho blir neppe lenge i Manchester United. Maks to eller tre år. Det er i hvert fall slik det har vært i klubbene han tidligere har trent, sier Phil Neville til Sky Sports News.

– Fansen er nok ikke glade
Neville mener Mourinho har en lederstil som fører til slitasje i spillergruppen.

– I klubbene Mourinho har trent så har det vært et mønster der han havner på kant med flere sentrale spillere. Det fører til misnøye, og laget opplever en sviktende formkurve, poengterer den nåværende fotballeksperten i Sky Sports News.

Ekspertkollega Ian Wright, som har en fortid i Arsenal, tror flere Manchester United-supportere er misfornøyd med ansettelsen av Mourinho.

– Jeg er sikker på at mange United-fans ikke er glad for at klubben hentet Mourinho. Men om han spiller god fotball og de unge spillerne fremdeles får sjansen på laget, så tror jeg fansen vil endre mening, poengterer han.

Giggs og Mata trolig ferdige
Under Mourinhos ledelse vil det trolig bli store endringer både i spillertroppen og i trenerteamet. Assistentmanager Ryan Giggs skal allerede ha fått beskjed om at han ikke får være med videre.

– Ansettelsen betyr at Ryan Giggs er ferdig som assistenttrener i klubben. Han var assistenttrener under både Moyes og van Gaal, men José Mourinho skal ha gitt beskjed om at han ikke vil ha Giggs med videre, skriver blant annet BBC.

– Enten må Giggs finne seg en annen rolle i klubben, eller så må han forlate den, opplyser den britiske statskanalen.

Playmakeren Juan Mata går også en uviss fremtid i møte.

Mourinho solgte i sin tid Mata fra Chelsea til nettopp Manchester United, fordi «The Special One» mente at spanjolen ikke var i stand til å tilpasse seg systemet.

BBC: – Van Gaal har ikke hørt fra Woodward
BBC Sports hevder søndag at Louis van Gaal fremdeles ikke har fått den endelige bekreftelsen fra klubbens ledelse om at han er byttet ut med José Mourinho.

64-åringen er tilbake i Manchester, men har ikke fått beskjed fra klubbdirektør Ed Woodward om at han er ferdig på Old Trafford.

Trolig vil van Gaal bli innkalt til et møte med Woodward og eierfamilien Glazers i løpet av kvelden der han vil motta budskapet.

Fakta om Mourinhos managerkarriere:

  • Han har ledet seks forskjellige toppklubber i ulike land i totalt 513 ligakamper.
  • Portugiseren har vunnet 32 store troféer - inkludert to Mesterliga-pokaler, tre Premier League-titler, to Serie A-titler, én La Liga-tittel og to ligatitler i Portugal
  • I engelsk fotball har han vunnet ytterligere fem troféer med Chelsea. Tre ligacuptroféer, FA-cupen én gang og Community Shield.
  • Som manager for Chelsea tapte han kun én gang mot Manchester United i Premier League.