DØD: Nick Menza til venstre sammen med resten av bandmedlemmene Marty Friedman, David Ellefson og David Mustaine i Megadeth. Foto: Jan A. Holshagen/ Scanpix.
DØD: Nick Menza til venstre sammen med resten av bandmedlemmene Marty Friedman, David Ellefson og David Mustaine i Megadeth. Foto: Jan A. Holshagen/ Scanpix. Foto: Holshagen, Jan A.

Rockestjerne kollapset på scenen og døde

Den tidligere Megadeth-trommisen er død 51 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under en konsert på en jazzklubb i Los Angeles med sitt nye band Ohm, Nick Menza kollapset på scenen og fikk hjerteinfarkt, skriver The Guardian.

Han ble fraktet til sykehuset i ambulanse, men livet hans sto ikke til å redde.

Sorg

Nå sørger Menzas tidligere kollegaer over hans død. Dave Mustaine som er grunnlegger av bandet Megadeth, skriver på Twitter at han våknet grytidlig til den triste beskjeden.

– Si det ikke er sant, skriver han.

Marty Friedman som tidligere har spilt gitar i Megadeth, er også i sorg.

– Vi vet alle hvilken unik og begavet trommeslager Nick Menza var. Han var også en venn man kunne stole på, et rolig bandmedlem og en kjærlig far. Jeg er veldig lei meg, så ikke dette komme i det hele tatt, skriver han på Twitter.

Sjokkerte fans har skrevet sine kondolanser på Nick Menzas Facebook-side og på konsertstedets side der trommeslageren fikk hjerteinfarktet og døde.

SØRGER: Megadeth-vokalist Dave Mustaine sørger over sin gode venn, Nick Menza. Her er Mustaine under en konsert på Rockefeller i Oslo, februar, 2005. Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix.
SØRGER: Megadeth-vokalist Dave Mustaine sørger over sin gode venn, Nick Menza. Her er Mustaine under en konsert på Rockefeller i Oslo, februar, 2005. Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix. Foto: Erichsen, Jarl Fr.

Kollapset på scenen

En fan som sier han var på konserten forteller at Menza kollapset før den tredje sangen bandet OHM fremførte.

– Jeg var på klubben «The Baked Potato» og så på OHM i natt og han kollapset på scenen. Ambulansepersonell sa det var et hjerteinfarkt, forteller Mike Simpson.

Nick Menza spilte i Megadeth fra 1989 til 1997 og medvirket blandt annet på albumene «Rust in peace», «Countdown to extinction» og «Youthanasia». Han forlot bandet i 1997 da han måtte gjennomgå en kneoperasjon under en turné.

Han ble med i bandet OHM, som startet opp i 2002. Med i bandet var også en annen Megadeth-veteran, gitaristen Chris Poland.

Nick Menza ble 51 år gammel.