Riise tok sin første Tippeliga-seier med Aalesund

Aalesund skaffet seg en luke til bunnlagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø/Glimt-Aalesund 0-1

Bodø/Glimt hadde invitert til fest i anledning klubbens 100-årsjubileum og byens 200-årsjubileum.

Og hjemmelaget leverte god fotball i store deler av oppgjøret mot Aalesund. Bodø/Glimt produserte en rekke store muligheter, men sviktet i avslutningsøyeblikket. Det gjorde ikke Aalesund og Oddbjørn Lie. Dermed kunne bortelaget ta med seg alle tre poengene i en tidvis underholdene og åpen fotballkamp.

John Arne Riise spilte hele kampen for bortelaget, og tok med det sin første Tippeliga-seier i Aalesund-drakt. Det smakte nok ekstra godt for Riise, som har vært frustrert over kritikken han har fått siden returen til norsk fotball.

Aalesund passerte Bodø/Glimt på tabellen og er nå nummer 12. Avstanden ned til Stabæk, som ligger nest sist, er fire poeng.

– Vi er ikke flinke nok til å slå den siste pasningen. Vi har ikke god nok kvalitet på innleggene våre. Jeg synes vi var veldig gode i første omgang. Det er bare uflaks at Trond Olsen ikke gir oss 1-0, sier Bodø/Glimt-spiss Fitim Azemi.

Bodø/Glimt-trener Aasmund Bjørkan var en skuffet mann etter kampen.

– Vi skaper mer enn nok sjanser. Vi er i og rundt 16-meteren til Aalesund hele omgangen. Vi burde ha scoret mål, men den ville ikke inn. Det er jeg kjempeskuffet over, sier Bjørkan.

Oddbjørn Lie ble matchvinner med sin scoring åtte minutter ut i oppgjøret.

– Ufattelig deilig. Vi har vært inne i en fryktelig periode. Det var ingen fin seier, men det var en viktig seier, sier Lie.

– Det var en påkjenning uten like. Det var ikke pent, og vi ble presset i lange perioder. Vi fightet som ekte sunnmøringer. Det gjør det utrolig deilig å dra hjem fra Bodø med tre poeng, forteller AaFK-trener Trond Fredriksen.

Lie ble matchvinner
Bunnkampen mot Aalesund begynte ikke spesielt bra for hjemmelaget. Allerede etter åtte minutter hamret Aalesund-kaptein Oddbjørn Lie inn 1-0 for bortelaget.

Scoringen kom bare minutter etter at Trond Olsen hadde bommet på en eventyrlig sjanse.

Et kvarter ut i kampen fikk Martin Bjørnbak heade uforstyrret fra kloss hold, men AaFK-keeper Andreas Lie sto riktig plassert og avverget headingen. Aalesund og Franck Boli burde lagt på til 2-0 da han ble frispilt av Edwin Gyasi minuttet seinere, men Glimt-keeper Hannes Halldórsson stoppet Bolis forsøk på mesterlig vis.

Resten av omgangen tilhørte hjemmelaget. De gulkledde produserte en rekke farligheter foran Lie, men hverken Milan Jevtovic, Trond Olsen eller Fitim Azemi klarte å få ballen i mål.

Aalesund kom på en del farlige kontringer. Åtte minutter før pause burde Gyasi doblet AaFKs ledelse, men avslutningen fra åtte meter gikk langt over.

Dermed kunne Aalesund gå til pause med en noe heldig ledelse.

Glimt opprettholdt trykket også etter hvilen, men produserte ikke like store sjanser som i første omgang. Aalesund forsvarte seg godt, og mot slutten av kampen gikk luften litt ut av hjemmelaget.

Boli fikk en enorm mulighet til å punktere kampen da han kom alene med Halldórsson åtte minutter før slutt, men spissens arrogante lobb ble enkelt plukket av hjemmelagets islandske sisteskanse.

På overtid fikk Adam Arnarson sitt andre gule kort for dagen.