Volvo S90 er en nyhet i seg selv, her skjuler det seg sannsynligvis også svært spennende ting under panseret! Foto:Privat.
Volvo S90 er en nyhet i seg selv, her skjuler det seg sannsynligvis også svært spennende ting under panseret! Foto:Privat.

Espen kom over heftig testbil på parkeringsplassen

Dette kan bli spennende!

Volvo har mye spennende på gang. De nye familiebilene S90 og V90 er snart klare for markedet, og forrige uke slapp de bildene av en serie nye og mindre modeller.

Alt dette kommer i kjølvannet av suksessen de har med andre generasjon av SUVen XC90.

Forleden var Espen Næstby fra Landhus på en kjapp Sverige-visitt. Der oppdaget han nok en interessant Volvo-nyhet – nemlig en S90 med markeringen Test Vehicle.

Det er grunn til å tro at det kan være en ny toppmodell med ekstreme ytelser.

Denne Volvoen sto parkert utenfor kjøpesenteret på Nordby, da den Volvo-interesserte nordmannen Espen Næstby kom forbi. Særlig interessant var merkelappene til venstre for rattet, der det står '541 hp' og 'US AWD'. Er dette en ekstrem-modell for det amerikanske markedet, med 541 hk og firehjulsdrift? Alle foto: Privat
Denne Volvoen sto parkert utenfor kjøpesenteret på Nordby, da den Volvo-interesserte nordmannen Espen Næstby kom forbi. Særlig interessant var merkelappene til venstre for rattet, der det står "541 hp" og "US AWD". Er dette en ekstrem-modell for det amerikanske markedet, med 541 hk og firehjulsdrift? Alle foto: Privat

Denne skal mange nordmenn kjøpe

541 hk

Innvendig var nemlig bilen full av ulike klistremerker. På det ene står det "541 hp" og "US AWD". Det første sier trolig noe om effekt, altså 541 horse power (hestekrefter).

– Jeg oppdaget bilen utenfor kjøpesenteret på Nordby. Jeg har aldri sett en S90 i virkeligheten, det var derfor jeg tok den litt øyesyn. Da oppdaget jeg at dette nok var noe mer enn en vanlig bil, forteller den Espen, som er en ekte Volvo-entusiast.

Bilen ser relativt vanlig ut på utsiden. Men merk lyktene med markerings-blinklysene helt ytterst i hovedlykta. Dette er typisk for USA-modeller. På modellene som leveres til Europa, er dette området hvitt. Foto: Privat
Bilen ser relativt vanlig ut på utsiden. Men merk lyktene med markerings-blinklysene helt ytterst i hovedlykta. Dette er typisk for USA-modeller. På modellene som leveres til Europa, er dette området hvitt. Foto: Privat

Dette er årets familiebil-nyhet

USA-modell

Dessverre var det ingen i bilen, som kunne gi mer informasjon om den.

– Men det første jeg tenkte på, var at dette måtte være en modell for det amerikanske markedet. Siden det var en lapp som det stod US på. Jeg håper imidlertid den kommer til Norge også, hvis det stemmer at den har 541 hk. På norske veier trenger vi jo biler som sparker litt, om en skal få tatt en trygg forbikjøring, sier Espen videre.

I baksetet var det mye teknisk utstyr. Foto: Privat
I baksetet var det mye teknisk utstyr. Foto: Privat

Polestar-utgave

Bilen han kom over har et T6-merke på bakluka. Det tilsier i utgangspunktet 320 hk. Men det kan altså være en mer spesiell motor enn som så.

Det er også to litt merkelige enderør på eksosanlegget – ett på hver side. Det virker egentlig som det er plass til enten to store eller fire enderør i stedet.

Det gir grunn til å spekulere i om dette kan være en ny toppmodell. Volvo har jo kjøpt opp sin tuningpartner, Polestar. Det samarbeidet har allerede gitt oss den frekke V60 Polestar, med 350 hk.

Denne gjør 0-100 km/t på småpene 4,9 sekunder.

Det er noen merkelige 'piper' på eksosanlegget, mens det i fangeren ser ut til å være plass til enten et par digre enderør, eller to enderør på hver side. Det lover godt ... Foto: Privat
Det er noen merkelige "piper" på eksosanlegget, mens det i fangeren ser ut til å være plass til enten et par digre enderør, eller to enderør på hver side. Det lover godt ... Foto: Privat

Volvos villeste noensinne

M5-konkurrent

Hvis det stemmer at den nye S90-modellen får 541 hk, betyr det at den skal konkurrere mot gamle ringrever som BMW M5, Audi RS6 og Mercedes E 63 AMG.

Det er tøffe biler å måle seg mot, og samtlige har høyere effekt enn 560 hk ...

Vi sendte bildene videre til informasjonsdirektør for Volvo Cars i Norge, Rune Gutteberg Hansen, for å høre om han hadde noe informasjon om bilen.

– Jeg kjenner ikke til forholdene rundt denne bilen. Generelt sett foregår det tester av biler fra Volvo både i Sverige og i Norge, siden hverdagene hos oss gir et realistisk bilde av hva bilene skal prestere gjennom sin levetid, sier han.

Her kjøper Thorald (86) drømmebilen

– Ingen vei tilbake

Selv har Espen kjørt Volvo siden han fikk sin første Amazon på 80-tallet.

– Etter det var det ingen vei tilbake. Og V60-en jeg har nå, er den åttende i rekken, siden den tid. Jeg tar ikke sjansen på å skifte merke, siden jeg er så fornøyd.

Nå venter han i spenning på om det kommer en bekreftelse på antakelsene om en råsprek spesialutgave.

Hvilken modell tror du dette? Bruk kommentarfeltet under:

Her er fartssyndernes nye skrekk!